The other day

En helg med mycket sömn är nu över och byts mot en vecka som jag hoppas ska innebära att jag ska få ordning på sovandet ordentligt. Det ser inte så ljust ut än så länge, jag kom i säng igår, men inte kom jag upp i tid för det i morse inte.
 
Jag har ridit i helgen i allafall, på lördagen fick Maxim vila och vi myste bara lite i hagen och borstade lite. Istället hoppade jag upp på Flora och tog en tur i kvällsolen. Vi tuffade runt vallen och letade stigar i skogen. Det gick med blandade resultat, tror att hon tyckte det var kul att gå över stock och sten i allafall, öronen spetsade framåt hela tiden och hon är ju som en liten bulldozer när man ska ta sig igenom kenpiga partier.
 
Igår var de Maximens tur att komma ut en sväng, vi red grusvägen en bit och sedan även den lilla gräsvägen. Lite tittig häst, men hanterbart, vi skrittade och travade lite, kändes kanske som om ingen av oss var så motiverade, längrar tills vi får vår nya vall att rida på och när vi har sällskap ska vi nog våga oss lite längre bort också, fortfarande lite skeptisk till vägar där det kan komma trafik.
 
Galoppigaloppi
Idag då så stod det ridbana på schemat, eftersom vi ska hoppa för Lena på torsdag så körde jag lite dressyrpass istället. Inget avancerat, försökte mest jobba med rakheten och hörnpasseringar i skritt och trav, blev en del serpentiner i trav för att få igenom båda sidorna också. Det gick med blandat resultat, lite varmt var det så han hade inte lika mycket energi som senast jag red på banan, men det var heller inte så illa som det varit tidigare i sommar. Vi körde lite galopp också, inte med fokus på fattningarna denna gång, även om vi såklart inte slarvade med dem (och de flesta satt som en smäck!) utan mer rulla på i galopp och rida lite volter där målet var att han i allafall skulle snegla inåt. Han kändes fin och jobbade på bra, mattes ork tröt dock, är på väg in i en förkylning tror jag dessutom som bidrog. Men lite i varje varv blev det, ska nog ha lite galoppfokus veckorna framöver, får se hur det går.
 
Vila imorgon, uteritt på onsdag (efter att matte varit på hemligt uppdrag och tittat på Maxim-present av stora mått mätt), hoppning för Lena på torsdag, lugn dag på fredag, kanske en promenad och matte ska rida på Flora, lördag blir det eventuellt lite hinder igen, får se och så uteritt på söndag. Detta med förutsättning att matten inte hostar ihjäl sig innan dess. 
 
Det Positiva: Sensommar
Det Negativa: Damm
 
I will love you until the day I die

Over and Out
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0