LC:2 Åkerbo rid och körsällskap

Dagen med stort D och debut på lokal tävling för Maxim och mig. Började bra med att jag lyckades gå upp ganska i tid och kunde ge hästarna frukost vid halv sju. Kopplade på transporten och packade bilen medan jag tror att Maxim fick i sig i allafall lite av höet. Han hade inte riktigt ro att äta varken på morgonen eller i transporten. Strax efter sju lastade jag, efter lite ofokuserat från båda hållen, lite småjobbig häst och matte som började svettas rätt så rejält gick han in (tog nog närmare 10-15 minuter denna gång) och vi kunde åka iväg helt enligt tidsplan.
 
Kom fram på plats och kunde visa upp passet så vi fick starta också. Hann också äta anra halvan av frukosten medans jag väntade på Johans bror som lånade ut sina händer idag när Johan håller på och tentapluggar, mycket snällt. Lastade ut en ganska uppstissad häst, kunde hantera det hela, men mycket att kolla på var det ju. Fick på sadeln tillslut också och vi kunde gå ner på framridningen. Vi har ju varit på Ekenäs en gång tidigare, men då när vi hoppade med ÖFF och jag vet inte om han kände igen sig.
 
Framridningen fungerade rätt så bra även om jag inte riktigt hade den klara planen som jag hade velat och det var ganska mycket hästar att hålla reda på. Uppvärmda blev vi i allafall, tror att till nästa gång ska jag galoppera lite mer, nu blev det ungefär en galopp i båda varven, men traven fungerade bra, lite mer tempoväxlingar kanske.
 
In på banan fick vi först rida runt dressyrstaketet på utsidan och det tror jag var bra, domaren satt i en bil på ena kortsidan och nu red vi förbi närmare den än vad vi sedan gjorde i programmet. Själv programmet då, jo, det gick bra! Han skötte sig fint och gjorde vad han skulle, det var mest jag som slarvade och slutade rida ibland och vänsterfattningen blev inte så bra, men vi ska öva vidare på det och på att jag ska behålla fokus när jag rider. Känslan efteråt var väl inte så överdriven, jag visste ju med mig att han gått felställd en del och gått bakom med nosen också (som sagt, rida ska man ju göra också), men jag var relativt nöjd ändå för han flippade inte ur för något när vi väl var inne på banan (trots paraplyer och andra hästar som han kollat en del på på framridningen).
 
Vi gick upp och lastade in honom igen för att komma undan regnet, denna gång gick han in på 2 minuter ungefär och så fick han lite pellets i transporten så han var glad och nöjd. Sedan gick vi upp och hämtade ut protokollet och vad står det där: 60.0%, inte riktigt vad jag hade förväntat mig! Alla delmoment var över 5 också vilket innebär att mitt lilla drömmål för denna tävling också uppnåddes, vilket jag inte riktigt hade trott var möjligt, men nu är vi 1/3 på väg mot en prestationsmedalj i brons i dressyr! Domaren hade också kommenterat att det fanns många poäng att plocka om jag får ordning på rakriktning och böjning, så vi jobbar vidare helt enkelt!
 
Åh, är så sugen på att tävla nu, jag vill alldeles för mycket, vi får se när nästa lokal blir, lutar tyvärr åt oktober eftersom det är ganska mycket ÖFF-grejer i september och mycket annat ickehästrelaterat, men vi får se, jag kanske klämmer in någon tävling till.
 
Sedan åkte vi hemåt, Maxim verkade längta ut i hagen, när jag släppte honom så galopperade han iväg mot sina tjejer så att leran sprutade. Finaste bushästen!
 
Det Positiva: Uppfyllda mål!
Det Negativa: Regn
 
Mot framtiden!

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0