Att rida som en kratta

Fredagens ridning skedde i ridhuset, kvavt och varmt, jag var helt enkelt dum som red där, men paddocken var ny-djup-harvad och såg väldigt tung ut, så jag vill låta det torka lite innan jag gav mig på att rida där igen. Dessutom red jag lite som en kratta, kunde inte koncentrera mig på vad jag höll på med när det kom in en till häst i ridhuset och dessutom hade jag dålig planering på passet. Nej, det kändes inte bra, det vi gjorde var att rida en del övergångar och träna galoppfattningar, samt försöka rida igenom LC2, men fick ingen bra känsla någonstans.
 
Det enda lilla positiva (för egen del) var att jag verkligen försökte sitta och inte stressa in i fattningarna, det var nog den enda tanken som var bra på hela tiden. Vi (läs jag) behöver verkligen hjälp nu, så på torsdag har jag bokat in Lenaträning igen. Ska vi våga oss ut på tävling så behöver vi verkligen hjälp känner jag. Nej, det här passet glömmer vi gärna. Kändes dessutom som om både Maxim och jag har tappat bort varandra lite, han gjorde vad han skulle, men som sagt har han varit lite matt den senaste tiden och det känns som om jag behöver tjata en massa extra på honom och precis allt blir tråkigt. Så nu har jag en ny plan. Vi har ju tävling om två veckor, så träna ska vi såklart göra, MEN jag ska låta dressyren vara fram till torsdag nu och rida när Lena är med. Ska försöka boka in henne även veckan därefter och be att få rida program då.
 
Annars så har jag bestämt att vi ska rida ut mest (har redan preliminärbokat sällskap för några gånger) och på söndag ska vi leka på ridbanan med lite småhinder. Jag tror att jag automatiskt sänker kraven på honom då och jag vill ju att han ska tycka att saker och ting som han gör med matte är roligt.
 
Vi började redan idag med en uteritt, jag hade siktet inställt på att ta mig över stora vägen, men modet svek mig, det är ju egentligen en ganska dum idé också, med tanke på hur bra det gått på senaste tiden. Vi får vänta på sällskap helt enkelt. Istället skrittade och travade vi ena halvan vallen (ha har hackat upp den lite, så i skritten fick han vara med och lyfta på fötterna) vi passerade kor (närmare denna gång) och så gick vi på skogsväg och försökte göra en liten avstickare i skogen, men det gick sådär, drömmer om att skapa en Maxim-stig där, men det får väl vänta lite. Vi gick också på ett miniäventyr på en gräs/åkerväg som vi inte gått på tidigare, där travade vi en del och sedan galopperade vi lite på hemvägen på vallen. Genom hela turen försökte jag vara positiv, inte begära saker av honom, när vi travade och galopperade försökte jag hålla så lite som möjligt, bara så att han kände att jag var med. Han skötte sig super och så hade vi klistund när vi var tillbaka i stallet. Jag är positiv och nu ska vi hitta det vi har igen.
 
 
 
Flora fick också en stund av min tid idag, vi tömkörde i ridhuset (ridbanan upptagen för loppis) och jag lade ut tre bommar på voltspåret. Hon fick stor guldstjärna idag, hon skirttade på bra, stannade snabbare än vad hon brukar när jag bad henne och klev fint över bommarna i både skritt och trav. Hon börjar hitta formen lite bättre också, stundtals i traven i ena varvet var hon riktigt avslappnad och trevlig. Jag är positiv även här och ser fram i mot hösten då jag ska ha henne tillsammans med två andra tjejer. Tillsammans tror jag att vi kan bygga upp henne till en riktigt fin och trevlig häst (med det menare jag i kroppen och i uppförandet).
 
När jag lämnat hästarna i hagen så gick jag en sväng på loppisen. Ups, ett vitt dressyrschabrak från Mias med begie och brun kant blev mitt för 50 kr och så fyra stycken Jacksom dressyrskydd med ludd också för 150 kr. Jag känner mig lite prylgalen.
 
Det Positiva: På väg tillbaka
Det Negativa: Stelhet
 
You and me will get through this

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0