I love my fjord!

Idag så var det lenaträning som sagt. Åkte ut på lunchen och tog in Maximen, han låg och vilade i hagen, men kände att han behövde vila sig från gräset också. När jag kom tillbaka på eftermiddan hade han spån i pannluggen så han hade nog passat på att sova lite gott.
 

<3
 
Gjorde i ordning och så var vi i ridhuset idag, börjar bli lite mer behagligt att vara där nu och så får man lite extrahjälp av väggarna. Jag berättade att det har känts lite bättre sedan sist och att vi jobbat mycket med skritten. Vi satte igång med lite travarbete och fick rida mycket varierande ridvägar, fortfarande nogrann med hörnpasseringar, men sedan gjorde vi lite allt möjligt, volter på olika platser, snett igenom, halvt igenom, serpentiner och rätt upp. Han blev väldigt uppmärksam och följde med fint, mjuknade snabbare än tidigare också och även höger varv blev bättre, vissa delar av vissa volter var riktigt bra till och med!
 
Allt gick över förväntan så vi fick ge oss på galopp också. På volt! Travade på fyrkansspåret och sedan skulle jag svänga in på stora mittvolten och fatta galopp, hålla galoppen ett varv, bryta av och följa fyrkantsspåret. Vi fick några avbrott (matte satt ju ovanpå och störde) och någon felfattning, men det gick himla bra, tror det är första gången vi galopperat ett helt varv på volt i höger varv (tillsammans alltså). Nu vet jag lite hur jag ska hjälpa honom även här så vi ska öva mera såklart. Avslutade med att trava en långsida och vilken trav! Så lörgjord och härlig och han bara bjöd på framåt utan att ligga på i handen. Underbara häst!
 
Lena tyckte att det här var den lektion han gått bäst på hittills och att jag hade ridit väldigt bra. Hon sa också att vi var väldigt samspelta och det var roligt att höra. Sedan ska jag fortsätta tänka på att sitta mitt över ryggen på honom, inte vika mig i sidorna och försöka slappna av lite. Just nu vill jag så mycket och rider med hela kroppen. Men vi tar ett steg i taget, blir förmodligen så att jag rider på måndag igen och sedan måndagar hösten ut. Hade ju tänkt rida i grupp på torsdagar istället, men efter att ha pratat lite med Lena så tror jag det blir bättre att ha fokus på bara oss denna termin, grupperna på torsdagar brukar mest hoppa och markarbeta, medans vi behöver ha fokus på lite annat just nu, även om Lena sa att vi kunde ha med bommar och liknande ibland. Sedan får vi prata igen till våren, då kanske vi är mer redo.
 
Maximen fick vara inne lite till, matte mockade en kärra i hagen och imorgon när han får en välförtjänt vilodag ska matte ägna sig åt att tömma så mycket som möjligt av den gamla hagen som ska få nya hästar i helgen. Bra fredagsmysplaner man har...
 
Det Positiva: Fantastiska hästen
Det Negativa: Spändhet
 
You can´t take the sky from me...
 
Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0