Disträ

Torsdagar är min mest schmalagda dag i veckan. Från 6 på morgon till halv elva på kvällen i princip. Målet med torsdagar är att vara på jobbet kl 7 (idag lyckades jag nästan) detta eftersom jag i oktober kommer börja rida för lena varje vecka kl 16 och för att inte nöta på flexkontot för mycket ser jag till att kunna gå från jobbet vid halv fyra. Idag hade jag dock inte Lena-träning, men kom ut till stallet strax efter fyra efter en jobbdag som både kändes lång och seg. Fixar lite mat åt Maximen, hämtar honom och borstar och gör i ordning. Strax efter halv fem går vi bort mot ridbanan, något motvillig häst och en matte som (visade det sig) hade huvudet bland molnen. Väl framme kolla jag ner på mina fötter, suckar och får gå tillbaka för att sätta på mig ridskor. Livsfarligt att rida i gympadojor och jag har rammlat av tillräckligt de senaste veckorna för att inte ta några som helst chanser.
 

Tidigare i somras, tro mig jag jobbar på sitsen...
 
Nåja, lite varma blev vi i allafall. Började skritta lite på långa tyglar och sedan jobba en hel del i skritten. Inbillade mig en liten förbättrning, men blev lite osäker. Rakare var han definitivt, men om han böjde sig snabbare/bättre på volterna vet det tusan. Fick ändå igenom relativt bra i båda varven. Så tillslut blev det lite trav också, jobbade på och koncentrerade mig, skällde på mig själv för diverse småsaker och lite på Maximen när han försökte komma undan. Övade på att lätta i innerhanden och några gånger fungerade det fin fint. I slutet kändes det ganska rakt i höger varv också och någon halv volt så där blev bättre än väntat. I vänster varv blev det väldigt mjukt och fint så jag avslutade med en långsida med en häst som gick framåt och inget i handen. Precis som det ska vara. Längtar efter att kämpa vidare med Lenas ögon på mig. Hoppas kunna boka en lektion till nästa vecka, annars veckan därpå då jag jobbar natt och kan lite "bättre" tider när ingen annan kan.
 
Höll på i 50 minuter ungefär. In med Maximen och sköta om och så fick han käka medan matte fyllde vatten. Kvart över sex ungefär blev det ut i hagen igen och jag susade hemåt. Vill gärna vara hemma senast halv sju på torsdagar så jag hinner vara hemma en timme och äta lite. Idag blev det lite mellanmål mest eftersom lasangen vi började laga tog lite längre tid än vad jag hade. Halv åtta måste jag nämligen cykla för att hinna i tid till träningen som börjar åtta, den slutar halv tio. Då blir det ofta bastu, extra stretching och pratstund eller som idag lite improviserat tränarmöte. Halv elva var vi duschade ombytta och klara för att cykla hemåt. Klockan elva kom jag innanför dörren. Nu är jag rätt så trött och väntar nog med kendoinlägget till morgondagen.
 
Det Positiva: Min dressyrhäst
Det Negativa: Schema
 
Flying on wings

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0