Genrep

Hämtade in en lerinpackad häst med genomblött täcke från hagen igår. Blev att spola ben och under magen innan ridningen. Så blir det när man bestämmer sig för att sätta full fart längst ner i hagen hela vägen upp till grinden, leran sprutade. Och så lurades bara matte och man fick ingen mat direkt när man kom in. Hutlöst!
 
 
Vi tog oss till ridhuset i allafall och fick lite sällskap, jag hade rödbokat, men tyckte de lika gärna kunde rida så vi fick öva på lite ororsmoment (annan häst plus delvis skrikande småbarn). Det fungerade bra, han lyssnade fint på mig ändå. Vi red igenom hela programmet hjälpligt två gånger och så red vi lite olika moment några gånger också, det jag måste tänka lite extra på är övergångarna till skritt och halterna, vi kommer för snabbt in så vi hinner liksom inte riktigt med, lite halvhalter innan med andra ord. Jag tror också att jag ska göra lite större volter i galoppen, hellre stora och ganska jämna, än rätt storlek, men typ äggformade. Fattningrna var i allafall himla bra idag, i båda varven! Och matten kände nästan att sitsen fungerade stundtals (jobbar ständigt med hållningen både i ridningen och kendon), men det är svårt att tänka på alla saker samtidigt. Han blev tung ibland och gick ganska mycket bakom lod, men vi jobbar vidare på det också. Efter dressyrtävlingen ska vi nog bara träna några gånger till och sedan ta någon vecka med bara uteritter och sedan blir det vila för hans del. Mycket som han lärt sig denna höst och jag tror han behöver lite tid nu att smälta det hela. Men november ut ska vi nog hålla igång i allafall.
 
Idag så blev det en tur i skritt halvvägs runt vallen. Inga spöken i "vassruggen" denna dag så vi var båda nöjda när vi kom hem. Tvätt av svans var inte överpopulärt och inte heller att tvingas sova i pyamas tror jag, men, men, det är ju inte så ofta det händer. Matte putsade träns och åkte sedan hem igen, lagom nöjd med sig själv att sadeln blev smörjd tidigare i veckan.
 
Det Positiva: Galoppfattningar
Det Negativa: Skrikande barn
 
Don´t you worry

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0