Varbergsbesök

Maxim har en liten vilovecka just nu, behövs ju ibland och denna vecka har jag haft mycket annat som ska fixas på kvällar och eftermiddagar. Och så var jag ju iväg på besök till Varberg och min minsta syster Frida. Hon har jobbat i ca 1,5 år i ett hoppstall där och ska jobba maj ut så jag passade på att åka ner och hälsa på när jag ändå hade några dagar ledigt över sista april och första maj. Från början var tanken att Maxim också skulle få följa med och att vi skulle åka ner på fredagen och hem på tisdagen, men insåg att det nog var lite i längsta laget för honom så jag åkte själv ner på måndagen, stannade en natt och åkte hem på tisdagen för att hinna hem till stallmötet på kvällen.

Vi hann med att åka till Ullared på kvällen när jag kom ner. Hittade lite ridtröjor i funktionsmaterial och några tjockare jacktröjor som fick följa med, börjar bli lite trött på alla slitna kläder jag har i stallet. Hittade också till min glädje fleecelindor i perfekt mörkblå nyans som fick följa med till Maxim för framtida dressyrträningar, en svansborste blev det också. Plockade också på mig lite andra kläder när jag ändå var i farten.

Ägnade sedan resten av Valborg till en långpromenad med hund i kvällssolen och filmtittande (och glassätande). Trevligt hade vi. Nästa dag så hjälpte jag till att mocka lite och sedan var det riddags. Första hästen var ett sto på 20 år som främst används till avel numera, när hon var yngre gick hon 150 Grand Prix och kom bland annat trea i young rider EM, jättefin häst med andra ord. Frida håller på att rida igång henne lite då hon förlorade sitt föl för några veckor sedan. Frida red lite först i ridhuset och sedan skulle lilla jag upp också. Hua, hon kändes stor från marken och benen darrade lite, men när jag väl kom upp så kändes det bättre. Passade på att göra sådant som Maxim inte kan ännu som skänkelvikningar och ordentliga galoppfattningar. Superhärlig och snäll häst som var väldigt mjuk trots att hon inte är riktigt på topp så jag var lycklig när jag klev av, dock lite trött.






Fina Gucci <3

Sedan hade jag ju tjatat lite så jag fick rida en häst till, ännu större och något yngre (7 år). Det var också roligt, men svårare och inte riktigt min typ av häst. Dessutom blev han lite taggad över bommarna som låg på marken så Frida fick ta bort dem. Bitvis gick det hyffsat bra, men om jag bara orkat lite mer så hade det nog gått bättre. Testade lite sidvärts rörelser på honom också och så skulle jag testa galoppombyte, det gick bra att byta, men sämre efteråt, man ska hålla sig till det man kan med andra ord.





Linus

Jajemän, finfina hästar minsann, alla foton är tagna av Frida förresten. Har ett inlägg på G om hur det ser ut på gården också, men det tar vi senare.

Det Positiva: Välutbildade hästar
Det Negativa: Väldigt stora hästar

Som en liten dvärg

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0