Konflikt och turbohäst

Stressigt på jobbet just nu och det känns som om jag ständigt går runt och är trött eller muttrar och är på dåligt humör. Idag har Maximen vilat, bara klappade lite och sedan åkte jag, istället har vi veckohandlat och fixat på balkongen. Skulle ha tränat, men icke, ibland går det bara inte, ska försöka ta nya tag på torsdag. Förhoppningsvis (förmodligen inte) kommer jobbtrycket att lätta lite i nästa vecka när SWEDAC, ackrediteringsorganet, varit på plats och gjort sin bedömning. Men jag tvivlar på det, inte med alla projekt som redan ligger på kö och väntar på min uppmärksamhet.


Igår blev det i allafall en ridtur, tänkte öva lite inför lenalektionen på torsdag och testade vara på ridbanan. Under passet var jag nog ganska missnöjd, men i slutet och efteråt kom nöjdheten, jag måste lära mig att vara nöjd med ett bra varv på volten, han är bara fyra år och lär sig hela tiden. Kraven ska öka, men jag kan inte ha samma krav som jag skulle ha på en vuxen häst. Måste börja fokusera på att flytta kraven till mig istället, min sits (haha), min blick (hej hästnacken) och mina händer (wuhu, vi är ute på äventyr). Sedan kanske vi inte fick den bästa starten på passet med en turbohäst som ville gå i 180 trots många dagars aktivering innan, har minskat lite på det lilla kraftfoder han får nu, någon måtta får det faktiskt vara. Så började med att bli lite arg för att han inte lyssnade på mina förhållningar och bara ville springa fort, blev bättre allt eftersom, men jag börjar ju fundera lite. Jag har alltid tänkt att man ska rida på banan först och sedan rida ut som "belöning", men börjar nu fundera på om vi ska värma upp med en uterunda i trav och galopp så han får ur sig lite sprutt och sedan gå in på banan och jobba lite på volter, men jag vet inte, det känns lite som bestraffning. Samtidigt som jag tror att han skulle koncentrera sig bättre på mig, jag blir nöjd och det blir mindre konflikt mellan oss. Får ta och fundera lite på det hela.

Vi blev typ vänner igen i allafall. Imorgon ska vi ut en sväng, förmodligen runt vallen, får se. Till råga på allt ska jag cykla alla kilometrarna till stallet också. Och med tanke på hur lite jag tränat på sistone så får vi se hur mycket jag orkar rida.

Det Positiva: Sekunder.
Det Negativa: Stress

You are the one

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0