Galoppeponnyn

Jo, dags att skriva ikapp lite kanske.

Då ska vi se, Onsdagen, kan börja med att säga att det inte är smart att låta sin yberaktiva häst vila två dagar i rad och sedan förvänta sig att han ska gå dit man vill i den gångart man väljer. Hade tänkte rida ut, valde att rida på ridbanan som i allafall är halvt inhängnad. Fungerade hyffsat tillslut, kunde till och med skritta till stallet på långa tyglar (nästan) victory!

Torsdagen var ju ledig dag, jag åkte till Söderköping och hälsade på Hampushästen och Jokerbuset som bor hos Ulla nu. Vi red ut tillsammans och det var härligt att sitta på Pampusens rygg igen och känna fullkomlig trygghet. Känslan av att våga släppa i full galopp och bara njuta av fartvinden. Hampus var på G och vi "vann" alla galopper med minst en noslängd. Jättetrevlig tur och kul att träffa Ulla igen också.


Bästishästarna

Efter en liten fika for jag vidare till Mia som är Maxims uppfödare. Hon har hittills i år fått tre jättesöta föl som jag ville hälsa lite på. Blev verkligen inte besviken, två av dem var väldigt keliga, den yngsta lite blygare och med en mer beskyddande mamma. Stofölet ville vara så nära som möjligt hela tiden och bli kliad, jätte charmig.


Söt!

Söt!

Hellu!

Namnam

Hemåt Linköping igen och ut till Maxim. Blev en tur runt vallen i solen, inte riktigt i det tempo jag tänkt, men en trevlig runda med mest skritt, matte var lite trött efter Hampusgalopperna. Dessutom magknip som inte gav med sig på hela kvällen, så låg mest och tyckte synd om mig själv i soffan.

Fredag skulle vara en lite lugnare dag, men bestämde mig för att försöka longera. Det gick väl sådär. Lite oensa om i vilken gångart vi skulle vara i och när vi skulle stanna. Blev bättre på slutet, men inte helt bra.

Igår så tog vi oss ut i solskenet, red över åkrarna bort till grisstallet och upp till torpet i skogen, där var det stängd grind så vi vände och red tillbaka, hade annars tänkt rida genom skogen, men får bli en annan gång. Travade en del och galopperade ur lite energi i uppförsbacke på hemvägen.


Galoppehäst

Idag så tog vi oss modigt över stora vägen och stora killen brydde sig inte mycket om bilarna. Höll sig snällt bredvis mig och lyssnade fint. Vi tog ett varv i trav först på de härliga stigarna och det gick bra även om vissa saker är farliga när man är själv och inte har trygga hästkompisar med sig. Tog samma varv en gång till med lite mer galopp, han var ändå relativt lugn och jag kunde slappna av ganska bra, lugna galopper blev det för det mesta och tränade en del fattningar eftersom det ibland blir nedförsbacke och då saktade vi av till skritt, men så fort det var plant eller ufför så försökte jag galoppera. Varmt och svettigt blev det, men när vi kom hem efter lite mer än en timme var det mest matte som var trött. Lille gubben hade nog kunnat ta några varv till. Blev en avduschning och sedan ut i hagen. Där rullade han sig noga tre gånger och sedan galopperade han ner till Bengt som gärna hängde med på en liten springtur.


Wuhu, smutsig!

Veckans planering blir ridbana/ridhus på måndag, vila tisdag, ut onsdag, lena-lektion torsdag, lugn tur/promenad fredag, ut lördag/söndag.

Det Positiva: Glad häst
Det Negativa: Feg matte

All good things

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0