The bravest of them all

Måndagen i stallet bestod av en halvtimmes ridning i ridhuset då regnet verkligen öste ner. Tyckte det gick bra och han börjar fatta det här med hörnpasseringar, eller ja, jag börjar lära mig att rida dem. Hann med att jobba i skritt och trav, körde mest hönrpasseringar och halter i skritten och sedan hörnpasseringar och volter i trav, lite andra ridvägar i trav blev det också för att byra varv och så. Som sagt börjar känslan komma lite då och då, försöker vara noggrann och berömma på rätt ställen. Blev sedan stallmöte och grillning, eller inte så mycket möte, typ en kvart och sedan grillning och massa skratt. Det är härliga tjejer som hänger i stallet.


Igår blev det uteritt, vädret var konstigt så det regnade när jag kom, men när vi väl var klara för att rida så sken solen och det var varmt. Började turen med att jag fick hoppa av framme vid vägen, de som bor i huset där har nämligen en självgående gräsklippare, enligt Maxim en hästätande monstergräsklippare. Han frös när han fick se den och sedan började han försöka fly, försökte snurra runt och sedan försökte han backa i trav, kändes inte så stabilt med mig på så när jag fått fram honom en bit till så hoppade jag av och skulle leda förbi. Jo pyttsan, en kvart höll vi på och snurrade runt, stirrade, blåste upp sig, fnös och växte ungefär en decimeter på höjden. Och vad gjorde gräsklipparen? Just det, ingenting! Men Maxim var fortfarande övertygad om att den var livsfarlig. Pappan i huset kom ut och pratade lite och undrade om han skulle stänga av den och frågade också om det var speciella tider som det var mycket aktivitet i stallet och som de då skulle låta bli att köra den på. Men jag tyckte att Maxim faktiskt ska lära sig och en ofarlig gräsklippare (som jag vet är ofarlig) är ju ett bra övningsobjekt. Till slut så kunde vi går förbi även om det var med mycket fnysningar och trippanden. Upp igen och fortsätta turen som gick bra, vi travade en del och fick också till några härliga galopper i uppförsbackarna ute på fälten, kände mig för en gångs skull helt trygg när han längde på stegen och ökade lite, vi var liksom på samma nivå denna dag. Fattade bra gjorde han också.

Idag fick han vila, en omgång flygspray och lite borstning i hagen med en efterhängsen Bengt lyckades vi med innan matte fikade med lite kladdkaka och sedan åkte hem och städade samt gjorde middag till vänner som vi hade över ikväll. Mycket trevligt avslut på ledigheten måste jga säga.

Det Positiva: Tillit
Det Negativa: Störtregn

Forever

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0