Liten mörkerritt

Idag så var det grått tråkväder, men ridtur blev det i allafall. Eller först longerade jag en hyperenergisk Jokerhäst som på söndagen lekt hopp- och bockponny igen, inte med mig, men med den nya tjejen. Så han fick springa av sig lite, tror att det är många faktorer som spelar in nu, vaccinationssprutan har släppt och det är halt i hagen så de kan inte röra sig så mycket. Sedan är vi ju i en igångsättningsperiod så det kan ju vara så att det är så himla kul att komma ut och inte bara skrota i hagen. Hoppas på ridsällskap i veckan så vi kan springa av dem tillsammans.


Maxim är ju till sin personlighet inte riktigt lika hyper som Joker, han blir mer lagom pigg och glad (förutom i förra veckan då, undantaget som bekräftar regeln). Det hann nästan bli helt svart ute innan jag och M var redo för en tur. Alla reflexer på och pannlampa också, men ljusare tider kommer, sakta men säkert. Vi tog lilla rundan och skrittade mest, blev lite trav på gräsvägen där det är isfritt och jag vågar trava i mörker. Han var pigg och positiv idag, men utan att dra och rulla över i galopp som han ibland kan göra. Jag försökte också ha jämn och stadig kontakt med munnen på ett mjukt sätt. I skritten har jag också börjat försöka jobba honom lite. Vi övade lite serpentiner och ställa åt rätt håll över vägen, han har lite riktigt förstått sidförande skänkel ännu, men vi jobbar på lite i taget. Vi klättrade två gånger i klätterbacken och vände nere på vägen i en framdelsvändning, båda hållen klämde vi till med, men jag måste lära mig att alltid ta det svåra hållet först. När vi sedan skrittade sista biten av asfaltsvägen gick han riktigt trevligt, trampade på ordentligt utan att stressa och hade ett bra stöd i munnen. Vi skirttade sedan en bit av de trafikerade vägen (utan och möta bilar) innan jag klev av och promenerade hem (mötte en bil, inga problem).

Hemma blev det till att borsta lite och sedan fodra. Gick sedan in en sväng i huset för en pratstund, det var trevligt, en hel timme blev jag kvar. Blev en del prat om framtiden och jag berättade hur Joker mådde och hade det. Lite om Maxim också och då fick jag höra en historia som beskriver min häst på pricken, det finns en del is på vägen till hagen, blankis verkligen och även om det är en hel del grusat/sandat så finns de fortfarande blanka fläckar, i morse när de blev utsläpta hade Ulla och Joker fått vänta in Maxim för han skulle gå över ett av de här områdena och i motsats till vissa andra som bara klampar på och löser det hela med fart, så hade han tvärstannat, tagit ner nosen för att se vad det var han skulle gå på och sedan försiktigt, en hov i taget, gått över. Lilla kloka häst <3

Veckans planer är inte så definierade ännu, tänkte försöka få till en tömkörning till helgen, min syster (som kommer på besök sista helgen i januari) har lovat ut sin hjälp så vi kanske ska försöka släpa något efter honom, men då måste vi komma igång med den vanliga tömkörningen igen. Hoppas på att få sällskap både någon gång i veckan och till helgen, vore kul att visa lite bättre ridvägar och låta dem springa tillsammans.

Det Positiva: Kloka hästar
Det Negativa: Så mycket

No one else can do this but you

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0