Gansgsterponnyn

Det blev en tur till stallet idag som vanligt, inte så tidigt som jag hade hoppats, eftersom vissa maskiner alltid ska krångla när jag har ansvaret. Tack och lov hade vi en servicetekniker i huset som kunde komma upp och kolla om det fel jag misstänkte var det rätta, det var som jag trodde så imorgon blir det till att byta en fläkt och hoppas att vi kan snurra igång igen.


När jag väl rullade in på stallplan var det nästan mörkt så fullt reflexpådrag och pannlampa som gällde idag också. Blev Jokers tur att komma ut idag då han (återigen) inte sprungit ordentligt på flera dagar. Maxim kan ju faktiskt vila i två dagar utan att bli odräglig, men imorgon ska jag hoppa upp på min finhäst igen. Åter till Joker, han var faktiskt inte så hyper som jag befarade. Red den lilla rundan med början på asfaltsvägen där jag försökte jobba en del i skritten och få honom koncentrerad. Det gick rätt så bra, lite serpentiner, skänkelvikningar och även öppna fick vi till. Men han är rätt så stel nu (för att vara Joker alltså), önskar mig ett ridhus där man kan jobba ordentligt. En annan tanke med att jobba mycket i skritten var att vara ordentligt uppvärmda när vi väl svängde in i skogen eftersom jag misstänkte att trav inte var en gångart Joker skulle hålla sig till speciellt länge. Där hade jag rätt, lite trav fick vi till, men sedan blev det mycket galopp. Upp till dammarna och sedan tillbaka till asfaltsvägen, där vi gjorde en liten skrittavstickare och sedan tillbaka upp till dammarna igen och så hem. Han höll sig ändå i skinnet måste jag säga och lyssnade relativt bra. Eftersom han var så energisk av sig själv passade jag på att träna fattningar från skritt. Det gick superbra, bästa vi gjort tror jag! Han hade nog kunnat gå ett par vändor till, men jag tyckte att det räckte så och vi kunde faktiskt skritta hem i normalt tempo. Hemma blev det lite ryktning och även Maxim fick komma in och ha en mysstund innan det blev middag för dem.

Fick väldigt tråkiga, men tyvärr inte så oväntade, nyheter ikväll. Vilket har gjort mig lite nere, men det får man vara. Jag får tänka att det ändå inte är svårast för mig, även om det är svårt.

Det Positiva: Hästar
Det Negativa: Sjukdomar

Sikta mot stjärnorna

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0