Bockponnyn

Idag så försov jag mig (som vanligt) och kom inte i väg till stallet så tidigt som jag tänkt, det var fortfarande ljust när jag kom ut, men det började skymma. Då kom jag på den brilljanta idén att vi skulle hålla till på vallen jag och Maxim och träna lite volter och sådant, mest i skritt, men jag hade förhoppningar om att kunna trava lite på volt också.

                                    

När jag skulle hämta in hästarna stod två leriga och blöta killar i hagen och såg ynkliga ut. Joker fick komma in i boxen och värma sig/torka under ett täcke och Maxim gjorde jag iordning med reflextäcket så värms rumpan upp lite i allafall. Sedan begav vi oss till vallen, men det visade sig vara fel dag att försöka sig på något annat än skritt där, rätt så halt var det och inte blev det bättre när Maxim höll på att explodera av iver under mig. Vi lyckades för det mesta hålla oss till skritt, det vill säga när han inte låtsades bli rädd för saker i kanten av vallen, kastade sig år sidan, snurrade runt eller allmänt låg på och ville springa. Vi lyckades också göra en halv framdelsvändning åt båda hållen, heja oss! Efter ungefär en kvart avbröt vi och gick ut i skogen istället. Då blev han lite lugnare, travade upp för den långa backen för att få ut lite energi och sedan när vi äntligen kom ut på gräsvägen ovanför dammarna fick han galoppera, då blev det hör och häpna lite glädjeskutt till och med, men sedan koncentrerade han sig på att springa, någon liten sträcka gick det lite väl fort, men vi ordnade upp det utan att sakta av helt, han har en väldigt skön galopp när farten är alldeles lagom. Det kändes som om han kunde ha gått några vändor till, men det fick räcka för idag, någon vila blir det nog dock inte i morgon. Har en plan om vad vi ska ta oss för. Först tänkte jag rida Joker på andra sidan stora vägen och kolla så det är framkomligt, där finns en bra åker man kan både trava och galoppera över, bra stigar i skogen och en väldigt trevlig galoppbacke där jag hoppas kunnde släppa loss lite med båda, Maxim ska nämligen få gå samma runda om det går att ta sig fram med Joker. Om det är fint på den rundan är det mycket möjligt att jag visar upp den för ridsällskapet nästa gång hon kommer.

Han var lite svettig när vi kom hem så han fick gosa under fleecetäcke medan jag strödde nytt strö i boxarna, tvättade leriga ben och gjorde i ordning foder. Lite bättre i magen verkade han vara, de kluttar som kom ut under ridturen såg fina ut i allafall, får se hur det ser ut när jag mockar imorgon.

Åh, vad jag längtar till imorgon redan nu.

Det Positiva: Glad häst
Det Negativa: Fegis-Matilda

Hoppilihopp

Over and Out


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0