Back in the saddle

Idag så var det dags igen, tillbaka i sadeln efter nästan två veckor. Det blev Joker som fick komma ut och röra på sig, Maxim tur blir det på fredag. Joker var rastlös, försökte hitta på ursäkter (det blåste halv storm, saker låg inte på sin plats och så vidare) men när jag höll honom lite sysselsatt så gick det fint. Egentligen var planen att rida på vallen, men jag fegade ur, så istället blev det en längre tur i skogen, vägen runt sjön, som vi inte kunnat rida på väldigt länge på grund av vattensjuk mark och sönderkörning av skogsmaskiner. Nu gick det därimot, mycket snirklande blev det, men det är ju bara bra för lilla snubbelhästen. Första biten av grusvägen är tyvärr inte det bästa underlaget, mycket grova stenar och utan skor tyckte Joker inte om det och ville gå långsamt. Så mycket skritt blev det, blandat med några korta travsträckor. När vi väl kommit igenom skogen, utan att slå ihjäl oss så blev det även lite trav i kanten av asfaltsvägen. Sedan mötte vi en del bilar, en som inte saktade ner alls och susade förbi läskigt fort, en som saktade ner, men sedan upptäckte att det var lite is på vägen och typ tvärbromsade och det lät som om bilen slirade till bakom oss, om kom de i allafall utan någon skada, men man börjar ju fundera...


sommarbild

På sista grusvägen hem var underlaget bättre så vi fick till lite galopp också och lite trav i friskare tempo, jäklar vad han tog i några steg och nu vet jag vad det är jag ska rida fram på ridbanan. Han var nöjd med sig själv efteråt också, i gången blev han rastlös igen när han fick stå och vänta eftersom Jossan kom ut för en liten pratstund, men när han fick mat blev han nöjd igen. Maxim hade ensamträning i hagen och mumsade på julgranar, sedan så tog vi en promenad ner till sjön och på vägen hem återbördade vi en av tunnorna från ridbanan som flugit iväg i stormen, ankarade den med ett vedträ innuti, hoppas den ligger kvar nu.

Mycket nöjd med att det blir ljusare på kvällarna också, speciellt när man börjar jobba klockan 6, då hinner man rida i solen, i allafall nästan.

Det Positiva: Rida
Det Negativa: Feghet

I want to fly with you

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0