Tömkörning igen

Tröttishästen fick vila på måndagen, jag mockade och fixade mat på eftermiddagen och borstade av honom i hagen, sedan var jag där och fodrade kväll också.

Tisdagen blev tömkörningsdag istället. Fixade stallet först och sedan in med Maximen och borsta. Han var lugn fast han var själv i stallet. Inte så ofta man är helt själv i hela stallet, men det var vi denna dag. Vi gick ner till ridhuset, solen sken, men ridbanan är inte inhängnad ännu så vi håller oss till ridhuset. Ställde upp tre cavalettibommar i sockerbitar på mittvolten, längs med sagen, den i mitten höjde jag upp lite. Värmde upp i lite skritt runt fyrkanten och klev sedan lite över cavalettibommarna i skritt. Sedan gick vi in på volten och travade i båda varven och värmde upp. Superduktig var han såklart, försökte få lite fart på bakbenen och det börjar ta sig, lite muskler börjar han få också, man blir ju lite hemmablind, så kul när man ser. Vi fattade galopp också och denna gång var det inga utbrytningar, galopperade två varv gjorde han också, i båda varven!!!


Sommarbild

Nöjde mig där och gick över på mittvolten istället, var ju tvungen att testa cavalettin i trav också. Och där fick vi igång bakbensaktiviteten minsann! Fina, fina hästen! Avslutade med att skritta lite längs med spåret och sedan släppa lös honom. Ställde ut sockerbitshinder och han fick flyga över några gånger, vilket han gjorde med glädje, enkelhinder är kul säger han, men ställ dem inte på rad tack. Sedan plockade vi undan och mockade och skrittade av med att promenera rundan kring stallet. Så blev det avborstning och lite betande innan han fick gå i hagen igen.

Onsdagen var en uteritt planerad, men med regn och försovning (man blir extra trött av att jobba natt) så blev det en extra vilodag, kan nog behövas, vi laddar för fullt inför fredagens lektion och då vill jag att han ska ha lite extra energi.

Det Positiva: Framsteg
Det Negativa: Lera

Sunshine in the rain

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0