The one

Blir en "liten" sammanfattning av veckan som gick, har skrivit på det under veckan, men inte tagit mig tid att fixa bilder och publicera förrän nu. Dagens tävling kommer i separat inlägg.

Åh, jag vill bara fortsätta att ösa beröm över min häst. Han är så fantastisk! I söndags var det lite smygpremiär på tävlingskarriären. I stallet ordnades det clear round och vi anmälde oss till bombana och 30 cm. Tanken var att både Maxim, jag och Johan skulle öva inför tävlingen nu på söndag på bortaplan. Mest för att se hur Maximen reagerade bland lite mer röra än vad han är van vid, små barn, barnvagnar, hästar hit och dit, konstiga saker i ridhuset och så vidare. Han skötte sig himla bra, det enda som verkade svårt och konstigt i hans värld var prisutdelningen, så där var det svårt att stå stilla. Men allt annat, hästar, barn, publik i ridhuset och applåder tog han med ro. Hindren var ju också lite konstiga, första gången vi någonsin "hoppar" en hel bana, men det gick bra, vi tog det lugnt i trav och han svarade ganska bra framåt och jag försökte rida bra vägar. Vi fick två rosetter som belöning och sedan fick Maxim gå ut i hagen medan jag tittade på resten av höjderna och hjälpte till att höja lite mellan klasserna. Lång dag i stallet, men väl värd det.


Påskkycklings förberedelse

Påskkyckling!

Maxim mellan fjordtjejerna!

<3

I måndags var jag ledig eftersom jag jobbar lördag denna vecka, så hade bra med tid i stallet. Vädret var sådär så det blev tömkörning i ridhuset, satte upp målet att försöka galoppera på volten. Denna gång med lite mindre tröttande uppvärmning, tror att jag ska ha måndagar som tökörningsdag och sedan rida i ridhuset en av veckan andra dagar, typ torsdagar (LEna brukar komma på torsdagar också och det ska ju planeras in framöver). I allafall så gick det bra, började konsekent i höger varv, både i skritt och trav och sedan även i galopp. Första försöken i höger varv fattade han, men bröt ut lite (som han gjorde med Lena), men efter ungefär tre försök så lyckades jag stötta på rätt sätt och han höll galoppen varvet runt! Sedan lyckades vi galoppera ett varv till direkt efter det. Även i vänster varv kunde han galoppera fint och höll som mest två varv på volten och som minst ett och ett halvt, på tre försök. Så nöjd med honom, han fick skritta av lite lös (vilket innebär att han traskar efter mig när jag bär bort hjälpbommar eller parkerar sig själv vid ridhusdörren) och sedan, när jag borstat och pysslat lite, gick vi i tio minuter och betade också. När jag skulle fylla vatten i hagen med plastbag i skottkärra så försökte Maxim och kanske främst hagkompisen på 3 år hjälpa till, men de var mest i vägen. Söta i allafall!

Tisdagen var vilodag som vanligt, mockade, gjorde mat, hjälpte till med insläppet och sedan borstade jag lite medan han åt, sedan fick han vara ifred.

Onsdagen blev ritt runt vallen, eller halvvägs runt. Blev lite trav och en liten galopp (första ensamma på vallen), vi skulle också försöka gå över ett minidike till en gräsväg, diket var max en decimeter brett överst och kanske lika djup, med jättelite vatten i, men för Maximen förvandlades det till ett stup. Han kränglade en del och tog sedan sats och hoppade det högsta och längsta han kunde. På tillbakavägen hoppade jag av för jag tänkte att han skulle lära sig att gå, det han han ju gjort tidigare liksom, men han hoppade och hoppade, så tillslut gav jag upp, över kom vi ju i allafall. På väg hem mötte vi också ett arabsto som vi fick sällskap av och så blev vi nästan ikappridna av fyra hästar som Maxim blev lite rädd för när han fick syn på dem, bakskygg var det ja...

Torsdagen blev dressyrdag i ridhuset. Red igenom båda programmen jag ska starta. Tycker att det gick bra, ska träna mer på halter både från skritt och trav någon av ridturerna som är kvar innan söndag, men annars så fungerade det bra. Han går in en hel del bakom hand och jag känner att jag inte kommer ner ordentligt i sadeln, har ju inte ridit så mycket i nedsutten trav heller. Jag hoppas att Lena kommer i nästa vecka så vi kan börja träna och få hjälp ordentligt. Höger varv är ju svårast och där går han gärna utåtställd, men i vänster tycker jag att vi fick till ganska mjuka volter. Galoppdelen i LC:n har jag inga krav eller förhoppningar om, jag har väl lite som mål att han ska fatta galopp en av gångerna i allafall, men gör han inte det så är det ju så, ute tar han fattningar bättre än inne, men det är ju också en övningssak. Men han försöker verkligen förstå vad det är jag vill av honom hela tiden. Skrittade av honom ute och promenerade själv bredvid, han verkade nöjd med sin insats.

Fredagen blev det uteritt med min kusins flickvän som är medryttare på en häst i stallet, hon som tipsade mig om Naterstad, men vi har inte kunnat rida tillsammans förrän nu av olika orsaker. I allafall rider hon mamma arabsto så vi gav oss iväg över åkrarna förbi grisstallet, upp till torpet, via asfaltsvägen tillbaka till grisstallet och åkrarna hem. Maxim var på toppenhumör, eftersom vädret var uselt tidigare på dan så hade de fått komma in lite tidigare, Maxim var lite blöt och ynklig, men med ridtäcke på så torkade han snart. Klampade på med sin älgskritt på ett fint sätt och bitvis sökte han lite stöd också, så trevlig. Skrittade och travade när möjligheten fanns och tränade på att gå i vattenpölar, superhästen skötte sig fint, gick jämsides eller först och verkade trivas med båda. Stor gul traktor var lite läskig, men efter att ha stirrat lite så kom vi förbi. På asfaltsvägen gick vi bakom och två bilar kom och körde om, han stannade och höll koll på dem medan de passerade, men stressade inte upp sig, så duktig! Tillbaka vid grisstallet lät det som om någon spolade med högtryckstävtt inne i maskinhallen så jag ledde förbi, ingen där utan silon som lät tror jag, bra att veta till nästa gång. Sedan var det upp igen och trava över åkrarna och komma hem igen, tränade på att kolla på högljudda barn på vägen också, han tyckte de var lite opålitliga, men tittade lite nyfiket också. Hemma blev det avspolning av ben och lite mys.

Lördagen innebar jobb för min del och sedan kväll i stallet med att dels provrida i dressyrsadeln lite i ridhuset i en halvtimme ungefär. Sedan schamponera Maxim och försöka få svansen någorlunda ren. Glad och tacksam att sadeln var ren och jag bara hade ett träns att putsa efteråt. Maxim fick sova med täcke i natt för att undvika eventuella bajsfläckar.

Återkommer med video på hopprundorna och ett inlägg om dagens dressyrtävling lite senare ikväll.

Det Positiva: Vi
Det Negativa: Lera

The one and only

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0