Lekstuga

Idag blev Maxim stora killen och fick skor på framtassarna. Han skötte sig hyffsat bra, men lite svårt är det ju att stå på tre ben. Dock skötte han sig bra när han fick stå och vänta i gången innan medan jag mockade och började packa mat. Hann med båda boxarna, allt kraftfoder och alla höpåsar utom en innan det var Maximens tur, dessutom fylla vatten i den andra hästens box. Jag är nog effektivare än vad jag tror.

Egentligen hade jag tänkt åka tillbak till jobbet och jobba ett par timmar till, men jag ville hellre vara med Maxim, så för att känna av nyheterna på fötterna släppte jag honom i ridhuset då vi var helt själva. Han for runt och flaschade lite i trav (Snygghästen <3) och så lekte vi lite och han galopperade och skuttade till och med lite. Vi blir allt bättre på att kommunicera. Sedan kunde jag såklart inte hålla mig utan släpade fram ett sockerbits-hinder, han bjöd friskt och hoppade STORT över och sedan drog han några varv till också. Så jag bar fram ett till så det blev lite stuts och när vi väl fått till avståndet så hoppade han jättefint över. I ena varvet hoppar han av sig själv, men i det andra vill han gärna bryta ut och springa vid sidan av så då sprang jag bredvid honom fram till hindret istället. Som om det inte var nog, när jag tog bort det ena hindret hittade jag en vattenmatta så den släpade jag tillbaka till sockerbitshindret och lade under. Maxim var fram och nosade och sedan så testade vi att hoppa, ingen tvekan nästan, men typ mitt i hoppet så insåg han att något var konstigt och kollade liksom ner på matten. Lustigt såg det ut, han fick springa över några gånger till och då blev hoppen lite mindre. Efter det så gav jag mig med hoppningen och tog bort hindret.


Kan fortfarande!

Istället släpade jag fram en lastpall med skivor på ena sidan som fick agera bro och så testade vi att ta upp frambenen på den (som han gjort tidigare i vintras också) och så promenerade vi även över vattenmattan (han klev över och ville inte sätta en hov på. Avslutade med att promenera omkring utan grimskaft och öva halter och ryggningar. Gick hyffsat bra. Mycket nöjd med min lilla bebishäst. I dagarna ska jag bestämma vad vi ska starta för dressyrklasser om två veckor. En LD:1 är bestämd, men sedan så velar jag om vi ska vara med i LC:1 också. Om jag intalar mig själv att vi bara ska fokusera på skritt och travdelen så kommer det nog att bli hyffsat och sedan kanske han kan fås att fatta galopp någonstans på volten, för galopp på volt har vi ju inte riktigt kommit till ännu. Det är ändå en bit att åka så det känns lite sådär att bara rida en klass. Hade det varit närmare så hade jag nog gjort så, men nu är det som sagt en dryg timmes transporttid. Ska bestämma mig i veckan i allafall.

Det Positiva: Stora killen
Det Negativa: Regn och rusk

Flying above

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0