Blåsigt värre

Jo, de senaste dagarna har det blåst rätt så rejält och eftersom stallet ligger mitt ute på slätten kommer man inte undan. Lagom kul att rida ut på pigg fjording när vinden viner, men så länge vi slipper snö och regn ska man väl inte klaga.

I fredags blev det vila för Maximen, han fick ju gå hela veckan, även om det inte var allt för hårda pass. Tror dock att han fick en del att tänka på efter tömkörningen på torsdagen. På lördagen ägnade jag fem timmar av min tid i Dojon och fixade shinaier och forslade bort ribbstolar. Sedan fick jag sällskap ut till stallet av Lollo som varit nyfiken på min häst ett tag och ville träffa honom. Vi mockade och gjorde mat och så gick vi ute och hämtade honom. Han tyckte det var underligt att bli borstad av två stycken samtidigt, men fann sig ganska bra i det hela. Sedan satte vi på träns och grimskaft och gav oss ut på promenad, stannade till på ridbanan och Lollo fotade oss lite, försökte få till lite uppställningsbilder så att man kan jämföra hur han förändras över tiden. Lite otålig häst, men blev några hyffsade bilder.



Sedan gick vi ut på promenad över åkrarna, var ute en timme ungefär och det gick överlag bra, han ville låtsas bli rädd lite och hoppade undan för en plastpåse och för en brunn, han gillar inte brunnar. Lollo fick också promenera lite med honom och han skötte sig även då.



Idag var det halv storm igen och Maxim var väldigt orolig i stallet och det kröp liksom i benen på honom, svårt att stå stilla då. Ingen som skulle rida ut just när jag var i stallet så vi gav oss iväg på en ensamtur. När jag väl kommit upp i sadeln så gick det bra. Red över åkrarna idag också, men bestämde mig för att inte rida vidare så långt som jag tänkt, istället red vi lite fram och tillbaka över en "kulle" så lite klättring fick vi till. Travade på rätt så bra gjorde han och vi galopperade också lite i lugn takt, måste våga börja rida på lite tror jag minsann. En incident hade vi, så vi gjorde lite väl mycket spår i en åker tyvärr, vet inte vad det var han reagerade på, men ut på åkern flög vi i allafall. Var ute i en dryg timme och han var knappt svettig, vet inte om det berodde på vädret kanske, för jag tyckte att vi höll god fart mest hela tiden.

Imorgon är planen tömkörningen i ridhuset. Tisdag vila eller promenad, onsdag rida ut, torsdag tömkörning i ridhuset, fredag rida ut, Lördag får vi se, har kvällsfodringen så kanske om det är tomt att jag släpper honom i ridhuset och tränar lite löst. Söndag och Måndag så blir det nog rida ut, förhoppningsvis finns det många påsklediga som man kan få sällskap av.

Det Positiva: Pigg hest
Det Negativa: Rastlös häst

Go forward

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0