Piggelin

Mycket nöjd med min lördag måste jag säga. Först sovmorgon, sov så många timmar att jag till och med lyckades ta mig utvilad ur sängen innan Johan! Efter frukost bar det av på shoppingtur, först in till stan och Nostalgimix, när jag var iväg på loppisrunda med tjejerna för några veckor sedan så spanade jag in en betjänt, så nu följde Johan med och spanade. Den blev godkänd och följde med oss hem, jag är så glad, den ser ut som en schakdam och har väldigt många krokar att hänga på. Första gemensamma möbeln! Vi fortsatte ut till Tornby och handlade en ny garderob till Johan, eller nästan i allafall, det var kul, mycket roligare än att handla kläder till sig själv. Jag slapp prova en massa som inte passade utan kunde istället bära kassar, sitta utanför provrummet och någon gång ibland hämta en annan storlek.

Efter en lunch hemma så bar det av till lilla hästen i stallet. Lilla hästen var pigg och glad och ville ut på tur. Han hade tydligen tävlat med fyrhjulingen på förmiddagen också. Jossan var ute och red och Maxim fick vara ensam i hagen och det är ju alltid lite extra spännande. När så fyrhjulingen åkte förbi staketet så passade han på att leka och springa ikapp. Kan tänka mig att det såg lite roligt ut. Han var inte stessade i allafall utan lekte bara.

När han var färdig så gav vi oss ut. Han var lite ovillig att gå av gårdsplanen, men när vi ålat oss fram i ungefär 50 meter så skärpte han sig och trampade på ordentligt. Gick upp för långa backen gjorde han utan allt för mycket stånkande. Red förbi dammarna (utan att bada) och travade sedan på gräsvägen, han behövde knappt drivas på utan ville verkligen springa, men utan att vilja springa för mycket. Vi skrittade sedan ett varv runt ett gärde (där vi aldrig ridit förut) och travade även lite på det, kollade sig runt, men reagerade varken på höbalar eller främmande älgtorn. Red gräsvägen samma väg tillbaka och galopperade en liten sträcka, samma här, han fattade galopp på en gång och motsatte sig inte att springa. Travade den sista biten upp till dammarna. Sedan så skulle vi rida genom skogshagen hem där hoppslanan ligger. Vi tog den i trav på bortvägen och sedan när vi vände hemåt så hade jag tänkt ta den i trav, men Maxim fattade galopp! Och flög över! (20 cm) Sedan fortsatt han galoppera, men på ett kontrollerat sätt. Det är första gången han verkligen har bjudit och velat galoppera. Riktigt kul, undrar om det är en hoppeponny jag köpt mig? Så länge det inte är högt så är ju jag med på noterna också.


Det var en riktigt härlig tur! Vi var glada båda två när vi skrittade hemåt. Nu är det bara en vecka kvar till hubertusen och som jag längtar, det ska bli så himla kul! Jag hoppas och tror att han kommer att sköta sig bland alla människor också, men det tror jag. Jag ska försöka att lägga upp veckorna framöver ungefär som den här, med både promenader, tömkörning och ridning och vila såklart, tror att det att han tagit det ganska lugnt denna vecka har hjälpt till att göra honom så pigg och glad och det är ju så jag vill ha det.

Idag när jag sadlade så kom Jossan ut för att prata lite och då fick han ju stå i gången och vänta, han blev lite otålig då och buffade på mig, men annars så står han väldigt stilla. När jag borstar så brukar han stå och vila, när jag sadlar så trampar han runt lite när sadelgjorden späns, men bara några steg. Sån stor förändring det har blivit, jag tor att han förstå komandot "stilla" nu, har börjat öva det i halterna också. Han har lärt sig väldigt fort att han ska stå stilla när jag sitter upp också, tänker tillbaka på hur Joker var vid 3,5 år och inser vilken fantastisk unghäst jag har! Joker är också fantastisk, men Maximtypen passar mig så himla mycket bättre.

Vi har så många planer, han ska blir brukshäst, distanshäst, dressyrhäst, hopphäst, skogshäst, körhäst, myshäst, terränghäst och kendohäst (eller ja, det sista får vi väl se hur det blir, bra bruksträningen om inte annat). Sedan så får vi se vad han gillar mest.

Det Positiva: Lördag!
Det Negativa: Slem

Future ahead!

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0