Hoppetossa

Då ska vi se, Maximupdate!

Jag var ju sjuk större delen av veckan. Var ju där några gånger ändå för att mata och mysa, men på fredagen efter jobbet orkade jag lite mer. Vi tog oss en skrittur med Jossan och Joker. Klättrade över berget och Maxim fick gå först, vilket var väldigt förvirrande. Herregud, han var ju tvungen att titta vart han skulle gå och inte på allt annat. Vi gick igenom dammarna också och så träffade vi på bilar på asfaltsvägen när vi var på hemväg. Först kom det två och körde om vilket gick rätt så bra, han försökte sig på att springa lite, men vi styrde in i rumpan på Joker så det gick bra. Sedan mötte vi några också och då skötte han sig bra. Sedan skrittade vi över vallen och gick genom höbalarna, inga problem att komma nära dem, han testade att smaka på plasten. Som en del bruksträning så stannade vi vid brevllådorna också, först kollade vi in hur Joker gjorde och så gjorde vi sedan. Han var superduktig, vi stannade även vid en soptunna och kollade i den. Avslutade med att testa att göra halt i nedförsbacke och sedan uppför. Han skötte sig alldeles utmärkt!


Igår så strålade solen och vi passade på att rida på vallen. Först skrittade vi runt och sedan travade vi. Vi travade till och med lite i nedförsbacke. Så skulle vi testa att galoppera uppför, med Maxim först. Han fattade på en gång, vilket nog gjorde oss alla lite förvånade. Sedan blev han lite förvirrad och spänd och rusade lite och så blev han ännu mer förvirrad, så vi saktade ner. Vi övade på volter sedan, först i skritt (matte behövde lugna ner sig lite efter galoppen) och sedan i trav. I slutet gick det bra, men han hade lite koncentrationssvårigheter och ville hålla koll på fåren som befann sig 300 meter bort. Får måste man tydligen ha koll på. Tilllslut så gick det bra i allafall, fick hjälp med hur jag ska försöka rida honom också, så det kommer nog bli toppen det här. På hemvägen kollade vi postlådan igen.

Idag fortsatte solen att stråla. Vi tog en skrittur upp till sommarhagen. Maxim trampade på riktigt ordentligt redan från början, energin tog slut lite i mitten av långa backen, men han fortsatte kännas positiv. När vi ridigt runt hela hagen så kom vi till vår hoppslana. Vi travade över två gånger, då vi var före Joker och sedan skulle vi försöka i galopp efter Joker. Han fattade på en gång, strax innan "hindret" la han in några travsteg, men hoppade ordentligt, mycket nöjd med lilla pollen. Skrittade sedan förbi "skroten" utan att han reagerade något och så följde vi efter Joker genom skogen tillbaka till vägen. Han var duktig och kollade vart han skulle sätta fötterna och skrapade mig bara mot ett träd. Imorgon blir det ensam ridtur, vet inte riktigt vad vi ska hitta på ännu.

Det Positiva: Vackert väder
Det Negativa: Fortfarande lite orkeslös.

Flying without wings

Over and Out


Kommentarer
Postat av: Syster Frida

åh kära nån då vilket skägg han har, du måste klippa honom!:P jag kan komma och göra det är mycket duktig på at tklippa hästar nu efter alla klippningar här p ågården:):)

2011-10-02 @ 18:20:56
URL: http://fraidich.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0