Helgens ridning

Nu ska vi se. Igår så blev det stallet på eftermiddagen. Klarade oss från regnet även denna dag! Vi red en lugn runda, något längre än vad vi brukar. Först klättrade vi över berget och Maxim fick gå fört, det gick bra han trampade på bättre än förra gången. Sedan red vi på fina grus/gräsvägen och galopperade lite. Sedan den asfalterade vägen hem, en bil med släpvagn körde om oss, han blev lite orolig så vi red in på en avtagsväg och stannade och kollade när den körde förbi. Red sedan ner till sjön, skrittar lugnt och fint i bredd på ganska långa tyglar, när vi plötsligt, utan synbar anledning, sitter på två väldigt galopperande hästar. Gick fort att få ner dem till skiritt i allafall och sadeln jag lånar är så himla bra så jag åkte inte av. Skrittade över vallen hem, så en rätt så bra tur, lugn och skön.


Joker med flätade pannlugg

Idag blev det en tur ut redan på morgonen. Maxim var mycket upprörd i sin box, han hade inte fått komma ut än och bara fått hälften av frukosthöet. Dessutom började jag med att klappa Joker som stod i gången. Han kanske trodde att vi skulle iväg på tävling och lämna honom hemma, vem vet. Tömkörning stod i allafall på schemat, jag tycker att själva voltarbetet vi försökte oss på (skritt och trav i båda varven) gick helt okej, vi är ju nya på det båda två, men efter ett tag blev vi (jag) varma i kläderna. När Jossan var klar med Joker gick hon in och hämtade draglinorna och så fick jag och Maxim stå och se på när hon drog omkring på dem. Han var väldigt duktig på att stå stilla, även när hon gick nära och nuddade bakbenen med dem så tog han inte många steg. Det var lite äckligt tyckte han i början, men han försökte inte springa sin väg. När han tyckte det blev tråkigt och inte brydde sig längre så tog vi bort tömmarna och så ledde jag honom i grimskaft medan Jossan gick och höll draglinan på rätt plats. Det gick verkligen superbra! Hon gick på insidan med den och på varje långsida gick vi in lite innanför spåret och sedan ut igen så att det blev en liten ytterkurva med draglinorna. Allt gick superbra, han bara lunkade efter mig och var så duktig. Han verkade inte tycka att det var så värst kul, men jag tror han kommer att gilla att köra vagn någon gång i framtiden.


Uppmärksamhetskrävande häst.


Så ska vi se, i nästa vecka ska jag försöka tömköra i allafall en gång, kanske på torsdagen. Imorgon blir det nog en ensamtur ute i skogen, får se lite vad vi hittar på. Och på onsdag ska vi hitta på något med Jossan och Joker. Resten av veckans dagar får han vila, då jag har rätt så mycket kendoplaner.

Det Positiva: När det går bra
Det Negativa: När man inte kan så mycket

Together we can do anything

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Mia Ewerskog

Hej!

Kul att läsa om hur det går framåt med Maxims utbildning. Vi åkte förbi igår och såg Joker och Maxim i hagen. Fanns tyvärr ingen tid att stanna och prata med dom. Vi hade varit på dressyrtävlingar nedanför Kisa hela dagen, och både Io och vi hade hemlängtan då. Hälsn. Mia


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0