Precision Ekenäs

Helgen har fortsatt med dunder och brak. Jag var iväg till Ekenäs och hjälpte Jossan att vara funktionär på Precisionskörningen som gick där på terrängbanan. Terrängbanan var superfin och såg fler hinder som jag absolut skulle våga hoppa. Vi skulle hålla i cafeét vilket är något som Jossans mamma vanligtvis gör, men eftersom hon är iväg på resa så hann hon bara köra dit grejerna och visa oss var allt var, men allt gick fint. Jag blev förste ansvarig för att ordna med priserna.

Fick gå iväg en sväng och kolla på tävlingen också då jag inte har sett så mycket sådant. Det var riktigt häftigt och blev så sugen på att testa själv, så nu är planen att jobba med Joker lite i sommar när jag har semester, han är ju van vid sele och att tömköras och har även släpat en del grejer, men vi får väl se hur det går. Jag har ju inte så jättemycket erfarenhet av inkörning (att köra in en liten åsna är ganska stor skillnad mot att köra in större hästar, en åsna kan man flytta omkring med lite som man vill), men på något vis ska vi nog lösa det. Jag tror nämligen att Precisionskörning skulle kunna vara något för Joker. Man kör en bana med koner och så ska man ta sig i mellan konerna utan att ha ner bollarna, samma moment finns i bruksridningen och där säger Jossan att han verkligen suger tag och förstår var uppgiften är, kollar efter nästa par koner och tar sikte mot dem. Men först ska vi försöka sätta vagn bakom och så får vi se.

Det var roligt att se alla fina hästar i allafall. Hälften av dem var ju hingstar också och de är ju lite extra spännande att se. Speciellt när man börjar gå i hästköpartankar, då är det spännande att se potentiella pappor springa omkring och visa upp sig.

Per Axelsson och Romeo´s Cabri


Susanne Grönqvist och Allman 204

Linda Åhlen och Hälges Thun Unik (världens sötaste häst)

Tävlingen gick väldigt smidigt så vi var klara redan vid två, skönt med en eftermiddag i soffan framför världscupfinalen i hoppning, efter en helg fylld av aktiviteter. Imorgon blir det till att sova och sedan jobba natt hela veckan.

 

Det Positiva: Hästar

Det Negativa: Trött

 

Vill ha en lite guling tror jag minsann..

 

Over and Out


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0