Skrittur

I onsdags kom jag mig ut till stallet och Hampus. Det var härligt väder och vi skrittade ut i en och en halv timme ungefär och bara hade det trevligt, inga krav på hästarna eller oss, mycket hade vi att prata om också så tiden gick fort. Efteråt så red vi upp hästarna till gräshagen så de skulle få gå ute några dagar. Då blev Hampus glad, men jag fick inte krama honom hejdå, då gick han sin väg med målmedvetna steg och mig hängandes om halsen. Nästa vecka blir lite mer hästintensiv, blir brukstävling på Söndag att ladda inför och sedan är vårens tävlingar avklarade (förutom SM då, men där ska jag inte rida, om allt går som det ska på Söndag så blir jag förste hästskötare istället).


Nomnom


Ätande häst, var god stör ej.

Efter allt som vi pratat om under turen så var mitt huvud fullt med tankar som det tagit en del tid att reda upp. Och efter den här galna veckan när jag bara hann till stallet en gång så inser jag hur mycket jag kommer att behöva avstå. Att jag kommer behöva säga nej till roliga saker ibland, men det kanske bara är bra för mig, jag känner att enda anledningen till att jag orkat mig igenom den här månaden är att jag inte känner efter. Nu är det en vecka kvar av att bita ihop och sedan har jag faktiskt två trenästtersveckor att se fram imot. Det känns mycket välbehövligt just nu.

Annars så sitter jag på hastnet.se mest varje dag och kikar runt. Det var en av de saker vi diskuterade. Vilken sorts häst ska jag leta efter? Jag är bra sugen på en unghäst som jag kan arbeta med från början, men samtidigt så kräver det att jag vet vad jag håller på med också, visst att jag har mycket stöd, men det är endå jag som ska ha ansvaret, just nu känns det som om det är något jag kan klara av, men i stunder av tvivel så är jag rädd att jag inte alls skulle lyckas utbilda en häst. Och ibland, ibland blir jag så sugen på att tävla och vill ha en häst som är klar att rida och börja träna med, men en sådan häst kräver också att man tränar regelbundet och man kan inte ta en vecka eller flera när man bara slappar. En unghäst behöver ju vila sitt huvud och kropp på ett annat sätt. Har jag mycket en vecka så gör det inget att den mest får gå i hagen och chilla. Så jag velar fram och tillbaka, ska i allafall annonsera min vilja att köpa häst för diverse uppföddare i Östergötland så kanske de har något hemma i stallet som kan vara intressant. Det var så Jossan hittade Joker.

Men som sagt tidigare, först är det en stor kendogradering att klara av och en bil att köpa. Jag är inte alls lika frekvent att kolla på bilar som hästar, även om det köpet ligger närmare i tiden. Tur att jag även här har människor runt omkring som kan hjälpa till.

Det Positiva: Beslut
Det Negativa: Inte nu, sen.

Nu, nu, nu!

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Elinor

ojojoj vad mycket att stå i! massor att tänka på ju! men bil är ju inte fel att ha, inte häst heller för den delen... men glöm inte bort att ta hand om dig själv också, en viktig liten detalj!



stor kram! <3

2011-05-20 @ 22:38:29
URL: http://ellenelinor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0