Hårdträning

Japp, hårdträning var det, mest för Joker och min stackars rumpa. Förstår inte var all träningsvärk kommer ifrån, men planen på att träna nedsittning på Joker utan stigbyglar övergavs efter fem minuter, vi gick över till galoppträning istället. Betydligt mer skonsamt. Vi började i allafall passet med skritt och tränade lite att känna av ryggningarna, tjatade inget utan testade bara några gånger och han var så duktig så. Följde Jossans råd att flytta, stann och klappa, backa stanna och klappa, flytta och stanna och klappa och så vidare. Han stod stilla varje gång och väntade på vart vi skulle gå härnäst. Efter att ha travat igång lite, försökte att trycka på så att jag inte fastnade i handen som jag gärna gör. Sedan så släppte jag stigbyglarna och försöke sitsträna, den korta stund jag orkade jobba i nedsittning, kändes varierande. Jag har aldrig varit någon stjärna på att sitta ner i trav och när man inte har ridit seriöst på några år så blir det inte bättre. Nu tyckte jag dock att träningen, så kort den var, hjälpte lite, gled inte omkring så mycket och Joker kändes ganska så stadig, även om han gärna trycker mot ytterskänkeln. Försökte slappna av och sjunka ner, även om vissa muskler då protesterade rätt så högt, som sagt kändes det bättre i slutet så jag skonade mina muskler från det hela och gick över till galopp.

Jokers galopp är helt okej, men han är inte så stark i den gångarten ännu, så det blir gärna lite vingligt, volter som ser ut som ovaler och huvudet uppe i vädret och springa fort, fort. Vi jobbade på rätt så länge och det kändes ganska bra, jag glömde att rida och stödja ibland och då blev det genast vingligt eller avbrott, men han kämpade på bra, bitvis kunde han gå i en stadig form i båda varven också, duktiga hästen. Försökte mig på att variera tempo också, men det var lite svårare, mest för att både han och jag måste ha orken och den fanns inte riktigt idag, inte så att han var slö, men inte så springig som han brukar heller. Åhh, vad jag skulle vilja åka till en stor ridbana med honom och galoppera ordentligt, på vår lilla bana är det inga problem att träna voltarbete, det är den presic lagom för, men raksträckor och variera vägarna gå inte så bra. Skulle så gärna vilja testa att rida snett igenom och verkligen trycka på ända in i väggen, på en stor bana har man en rätt så ordentlig hörnpassering att sakta av på sedan, på den lilla banan blir det nästan att man får ta tillbaka efter fyra-fem språng. Fattningarna har vi koll på nu i allafall.

                              
                                                                           Inspiration

Avslutade med att trava av lite, när han gick stadigt i båda varven så skrittade vi, backade lite i vinkel ett par gånger också som i början och sedan så var vi klara. Intensiva 40 minuter. Han blev nog lite trött och varm för jag fick använda en blötsvamp vid sadeln och ansiktet, både han och Hampus svettas som mest i ansiktet tror jag.
Min rumpa fick inte vila efter det utan Hampus skulle också ut. Vi tog en tur i skogen och han var pigg och glad, inga ömma fötter vad jag kunde märka idag. Skrittade på riktigt bra även på asfalten och i skogen fick han springa på en gräsväg, det är de bästa vägarna tycker både jag och Hampus. Skuttade över ett litet träd några gånger också och lekte galopp-ponny, det är bra för då kan man stå i lätt sits och inga muskler gör ont!

Det Positiva: Hästar
Det Negativa: Ont

Change, for the better

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Syster Elinor

Ja, det där med att sitta ner i traven är ju lite knasigt, själv tror jag att jag tappat allt vad den tekniken heter.

Jag tänkte lite och jag tror att du kanske har för svaga magmuskler, det är väl inte rumpan du ska få ont i, det är ju magen, "korsetten". Så du kanske behöver träna korsetten lite. Det är kanske inte heller bara styrka som behövs utan lite smidighet och spänst.

Jag vet inte men jag bara tänker lite utifrån hur jag själv rör mig när jag sitter i traven (vilket var alldeles för längesen) det ska inte gå upp-ner som att det studsar utan framåt-bakåt, att man följer rörelsen. Du sitter ju bra i skritten och rider med sätet, gör samma rörelse i traven. Bara en tanke :)

hare bäst!

stora kramen! :D <3

du är så bra! <3

KRAM!



2011-05-26 @ 12:39:35
URL: http://ellenelinor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0