Älgmöte och gräl

Hur det går att jobba natt? Jag återkommer om det i ett senare inlägg.

Nu tänkte jag berätta om onsdagens ridturer. Kändes såklart lite konstigt att åka iväg till tallet och rida innan man åkte och jobbade, så värst pigg var jag väl inte heller, men det blev såklart annorlunda när jag väl kom ut till stallet och de små gula pållarna. Precis när jag kommer gåendes upp för backen lägger sig Joker ner och rullar i leran. Såklart. Jag hade tänkte börja med honom, så att jag skulle ha tillräckligt med ork, men eftersom jag ville rida på ridbanan och den var upptagen, så ändrade jag om i planen och började med bästaste Hampushästen istället.


Bruksridningen börjar närma sig och planen var att börja träna på att backa igen. Så vi begav oss ut i skogen för att hitta en lämplig plats att öva på. Övade också på halter och på att se till att frambenen verkligen stannade där jag ville, ett av momenten är nämigen att göra halt och stå stilla med hästens framben inom ett specifikt område, så det gäller att vet var hästen ställer dem. Det gick ganska så bra, Hampus stannade såklart när jag ville, men jag missbedömde frambenen några gånger. Vi hittade en lite skogsäng som vi ridit på några gånger tidigare så där passade jag på att trava lite, gjorde lite volter också, men inget för krävande, han kändes väldigt glad och positiva och trampade på i ett friskt tempo, jag satt inte med handbromsen i heller så det kanske påverkade också. Sedan så kom vi då till backande, efter lite små protester från Hampus sida så backade han väldigt fint, behövde knappt ta i honom alls, han lyssnade väldigt bra och tog det lugnt, väntade på om han skulle fortsätta backa eller stå stilla. Vi övade även lite backning i vinkel och han var verkligen toppen så vi lämnade ängen och fortsatte på skogsvägen istället. Hoppade över en lite kvist och sedan så såg jag en som glodde på oss så vi vände, skuttade tillbaka över kvisten och galopperade lite på tillbakavägen. En perfekt ridtur!

Väl hemma så blev det till att ta in lortgrisen och göra i ordning honom. Ridbanan var ledig så plan Backa Joker började. Värmde upp ganska mycket i skritt, han var väldigt pigg och vill springa så vi skrittade lite till. Gjorde Fjärilsövningen lite och han började trampa på riktigt duktigt, testade även skänkelviknigar och lite halter. Han tränger rätt så mycket mot ena skänkeln, men han är ju rätt så vinglig i allmänhet, bara att träna vidare på. Övade också lite framdelsvändningar som i varierande grad gick bra. Sedan kom vi då till backningen, här ville vi lite olika. Jag tror att vi missförstod varandra lite och att han blev lite arg på mig för det slutade med att han bara stod och stampade på stället trots att jag slutade ge hjälper och ingen kontakt med tygeln. Då avbröt vi ett tag och travade volter och så fick han springa över bommarna på marken (som vi egentligen skulel backa mellan). Sedan testade vi igen, sturts stuts, backade rakt några steg, klappa och trava och tänka på annat i några minuter och sedan testa igen. När det kändes som om vi båda var nöjda så travade jag av lite. Han var duktig ändå, vi känner bara inte varandra och Jossan var inte där och gav mig råd om hur hon brukar rida honom, men nu har vi i allafall testat.

Hoppas på att hinna ut i helgen också, så kul att rida just nu!

Det Positiva: Bästa Hampus
Det Negativa: Gräl med Joker

Vaaa!?

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0