Sunny day

Solen har strålat idag och jag tillbringade större delen av dagen utomhus. Så härligt att ta sig ut till stallet utanför stan och verkligen njuta av det fina vädret. Började med att rida Hampus på gärdet idag. Försökte rida på framåt, vilket naturligtvis gjorde att han bev superstark och springig, så vi fick jobba lite på volt också så jag skulle få någon känsla för kontroll. Bitvis så mjuknade han lite, ställde sig lite inåt och började jobba på ett bra sätt, men sedan blev det mer "Spinga, springa fort!" Så nästa gång få det nog bli ett mer koncentrerat dressyrpass, om snön inte smälter undan och man kan ta sig ut i skogen vill säga för då röstar jag för uteritt. Härligt var att man kunde galoppera idag på gärdet också, så både jag och hästen blev rejält svettiga.


Dammsuger efter mat...

Sedan fodrade jag lunchhö till alla hästarna, Hampus fick sitt ute i hagen och Joker fick stå inne i stallet och äta. Under tiden som jag väntade på att han skulle bli klar så hittade jag mig en katt att mysa med. Skratchy var på råttjakt, men det var bra mycket roligare att sitta i Matildas knä och bli kliad bakom örat. Sedan såg det inte allt för dumt ut att ligga i höet och sola heller. Lekte lite med honom på stallplanen, med ett longerspö, han hoppade och jagade efter.


Got ya!

När Joker var färdigäten så satte jag på longergrejer och gick ut på ridbanan. Han var riktigt duktig idag. Försökte inte springa alls, vet inte om han var lite trött av all hård träning han gått igenom på sistone. En gång blev han lite rädd för en pressening, men hoppade bara åt sidan och när jag var med och sade till honom fortsatte han framåt på voltspåret. Vi tränade mest att han skulle sakta av och göra halt samt att byta varv. Tillslut fattade han alldeles själv att jag ville att han skulle vända på sig och inte backa. Jag filmade honom faktiskt, men det orkar jag inte lägga ut nu, ni får nöja er med en bild på snyggingen.



För övrigt är det sååå skönt med helg.

Det Positiva: Sol!
Det Negativa: Dålig ridning

All I want for christmas...

Over and Out



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0