Solskensritt

Det bar iväg till stallet imorse och en ridtur med Jossan och Joker. Solen sken, men planerna på att ta sig ut i skogen gick i stöpet då Joker höll på att dratta på ändan redan tjugo meter från stalldörren. Trots broddar fram. Det blev i stället en skrittur i skogshagen och över gärdet, genom trädgården och sedan så testade vi ridbanan också. Den hade bäst underlag så vi gjorde lite skrittarbete där.

Jossan visade en övning som hon lärt sig när hon gick på kurs i akademisk ridning, den kallades fjärilen och visade sig vara riktigt bra. Man red så att man gjorde en volt tillbaka, sedan ännu en volt tillbaka och sedan en volt, då är man tillbaka där man startade och började om igen.Volt tillbaka, volt tillbaka och volt. Grejen var sedan att man skulle variera sig varje varv, ha hästen innåtställt, rak eller utåtställd. Så varje volt man gjorde varje varv hade olika ställning. Mycket varierande för hästen och för den som sitter på också. Man måste rida mycket med benen och helst ska man göra det på en hand också, jag testade lite i slutet, men det var nog lite överkurs för mig. När man blir bra på det hela och hästen är tillräckligt stark ska man göra det i trav och galopp också.

Som det är nu så gjorde vi det i skritt och Hampus var riktigt duktig, kändes som om man kom åt hans stela sida lite bättre också och på slutet kändes han väldigt bra. Men som sagt gäller det att rida med mycket ben. Jossan föreslog att jag ska testa med en gummisnodd eller likanande och det är jag lite sugen på, kanske hinner med det innan tävlingen också, bara för att testa liksom.


Efteråt gjorde vi stallet, planerade diverse inköp och tvättade Hampus rumpa. Vi har storslagna planer nu, det känns som om det bara blir större och större för varje gång, men det är väldigt roligt.

Hampushästen sprang nästan över mig när jag släppte dem i hagen och han såg högarna med hö. Får skylla mig själv, jag stod ju i vägen.

Det Positiva: Ridning
Det Nagativa: Trök

Sunshine in my life

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0