Lerhästen

Igår bar det av i solen till stallet. Såg riktigt fram imot att komma ut och njuta lite. Det vill säga tills jag såg två hästar i hagen som inte längre var ljusgula utan mörkgrå, nästan svarta. Inte torkad lera är verkligen inte kul att ha och göra med. Lyckades dock få brot det värsta så att sadel och träns inte skulle riskera att skava och sedan kunde jag ta mig ut. Eftersom ridbanan såg bra ut så tog vi ett litet pass där, kändes rätt så bra att ha staket runt omkring sig som hjälp.

Vi började med skritt och lite halter, försökte mig också på skänkelvikningar, men det gick väl sådär. Det är nästan så att jag har glömt bort hur man gör. Vi får helt enkelt jobba vidare med det. I traven beslutade jag mig raskt för att här ska det sitstränas så stigbyglarna lade jag upp och så körde vi nedsittning för hela slanten. Det gick relativt bra, skumpade omkring lite och spände mig en hel del i början, men tillslut så lyckades jag lite med takten. Jobbade med lite volter med att ställa honom och det var kämpigt, men han flyttade sig rätt så bra när jag minskade och ökade volten. Måste komma ihåg att göra halvhalter och jobba mer med att han inte ska springa iväg. Några riktigt bra halter fick vi till i allafall.



Gav oss sedan på att gloppera på volten, fortfarande utan stigbyglar och för första gången på väldigt länge kände jag att jag kom ner i sadeln och verkligen kunde rida galoppen. Reglera så mycket kunde jag inte, ännu en sak att jobba på. Men han galopperade på i båda varven och det är ju ett plus när man ska rida dressyrprogram.

Efteråt förskte jag få bort ännu mer lera, men det gick väl sådär, vill väldigt gärna klippa honom så att det blir mindre päls som kan kladda ihop sig.

I helgen hoppas jag på lika fint väder och en lite längre tur ute i skogen, förhoppningsvis så har det smält undan rätt så mycket så att man kan ta sig i lite högre fart på fina stigar.

Det Positiva: Solsken och ridbana
Det Negativa: Lera

Flying with the wind

Over and Out

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0