Varma dagar

Både tisdag och onsdag blev det en tur till stallet innan jobbet. Tänk, nästa vecka är det äntligen över med nätterna för ett tag så jag kan åka till stallet efter jobbet istället, kommer väl fömodligen att vara lika trött som nu, men ändå.

I tisdags så blev det en lugn runda ute i skogen, mycket övning för hästarna att lyfta på fötterna och ta sig fram över bland annat ett kalhygge. Inga problem för Hampusen, det är bara att sitta och hålla i sig så klarar han allt. Joker gick det också bra för, han börjar lära sig, men ibland så snubblar han på en plan väg så man kan ju undra. Det var i allafall väldigt varmt så vi höll oss till skritt lite trav och galopp uppför en backe för att känna vinden i ansiktet. Efteråt så var de ändå svettiga så svampade av dem innan de fick gå ut i hagen igen. Hampus stod i stallgången, blundade och njöt.


Pussgurkan <3

Igår så var det fortfarande lite varmt, men det fläktade rätt så skönt så vi bestämde oss för ridbanan. Det var alldeles för länge sedan jag var där med Hampus så jag hade väl inte så höga förhoppningar på att det skulle gå jättebra, men till min förvånging så var han jätteduktig, till och med lite pigg! Värmde upp ganska länge i skritt, ökade/minskade volter och varierade tempo mycket så att han blev uppmärksam. Han blev till och med lite eftergiven i skritten. Han var fin i traven också, men inte riktigt lika fin. 

Sedan så fick jag hoppa upp och känna lite på Joker också. Jossan testade en stång på honom idag, för variationens skull och för att han lätt blir så tung i handen när man rider på det vanliga bettet. Och vilken skillnad det var, eller vi kanske ska säga, hur annorlunda jag var tvungen att rida. Jag vet med mig att jag gärna tar stöd i munnen vilket är helt fel, det är med benen man ska rida och här var man verkligen tvungen. I skritten så gick det sådär i början efter som jag satt så snett, men när Jossan sagt till och jag tänkte på att trampa ner i vänster stigbygel så blev det genast bättre. Vågade mig på att trava också och det var en härlig upplevelse, bitvis så kändes det som om det verkligen blev rätt. När man red med i princip långa tyglar (tyglarna används bara för att ställa och då tar man minimalt i dem, resten sköter benen och vikthjälper) så kunde man inte luta sig framåt utan man var tvungen att räta upp sig och sitta ordentligt. Det bästa av allt var att Joker var så duktig, fattade allt och bar sig själv i en väldigt bra form! Eftersom han var så duktig fick han gå in i stallet igen och jag hoppade upp på Hampus för att göra lite till övningar. 


Duktiga pojken!

Försökte behålla lite av ridningen från Joker och inte rida med så mycket händer, vilket är betydligt svårare på herr Hampus, men jag tycker att han gjorde sitt bästa och jobbade på bra. Galopperade lite över en bom och så red vi igenom LC:2 en gång. Min stjärna gjorde det väldigt bra. Får hoppas att man hinner tävla honom några gånger i höst i allafall. 

Annars gick det iväg ett spännande mail idag och jag ska iväg på ännu en spännande sak alldeles nu. 

Det Positiva: Hästar
Det Negativa: att vilja så mycket

Always my star

Over and Out


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0