Första galoppen

Idag så blev det ut i skogen igen, men en liten längre tur, samma väg som igår, men vi fortsatte på den trafikerade vägen en bit och sedan in en vända i skogen. Vi både mötte bilar och blev omkörda, där de kom och körde om blev han lite orolig, men Joker gick på utsidan så det gick bra ändå.

I skogen blev det att kliva över grenar och förbi träd som blåst ner. Han var väldigt duktigt, men ibland så förstod han inte att det är bättre att ta det lugnt och låta Joker gå några meter framför så att man i allafall hinner se grenarna som kommer och inte snubblar för att man försöker hänga i svansen. I skogen var det också lite blött så vi fick träna lite på att gå i vatten också och lera. Han var inte så förtjust i det, men när Joker gick så följde han efter. När vi vände så finns det en bra uppförsbacke där vi skulle testa att galoppera lite, Joker startade lite innan och så skulle vi få lite draghjälp var det tänkt. Det blev väl inte riktigt som vi tänkte, Maxim travade snällt på efter Joker, men när Joker försvann upp för backen i galopp tog det ett tag för honom att förstå att det var bättre att galoppera upp än att trava. Några galoppsprång fick vi till i allafall, så nu har vi galopperat tillsammans för första gången också.


Det läskigaste på hela turen var när vi upptäckte kantareller, jag hoppade av och fick en jättehemsk, läskigt orange påse av Jossan att stoppa svamparna i. Den ville han inte vara i närheten av, Jossan red med den sedan, men när vi skulle rida bredvid fick hon flytta den till sidan längst bort från oss, för den var jätteläskig.

Det passar nog bra med lite vila nu, imorgon styr (förhoppningsvis) jag och Johan bilen söderut.

Det Positiva: Rida
Det Negativa: Regn

As if we could be better

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0