Snöritt

Idag bar det av till stallet ganska tidigt, redan strax efter nio var jag framme. Pulsade upp för backen i snön och blåsten, men hade utrustat mig med täckbyxor och buff/mössa. Måste dock ta tag i att köpa vinterskor, det blir så kallt om fötterna, så länge man rör sig går det bra, men så fort man rider, fryser man efter fem minuter.

Jossan jobbade eftermiddag så jag fick sällskap idag, jättekul! Det tyckte hästarna också, det var kallt och blåsigt, men hästarna travade på i djupsnön och tävlade i vem som var snabbast. Jossan och jag behövde bara hänga med och kisa med ögonen mot snöflinorgna som var precis överallt. Blev trav på lilla rundan i skogen, sedan red vi ner på vägen mot sjön och travade lite i nedförsbacke, när det var för mycket träd i vägen vände vi och hästarna fick galoppera upp för backen. Hampus tog det hela mycket seriöst och blev otroligt nöjd med sig själv när han "vann". Det spelar väl ingen roll om den andra hästen hålls tillbaka så mycket det går för att han inte ska sticka? Huvudsaken är ju att man kommer först! Hampus är så söt när han känner sig stolt över sig själv, han frustar så belåtet och tittar sig omkring som för att säga "Jag är störst, bäst och snabbast!"

Efteråt blev det lite putsning av manarna i stallet innan de fick gå ut och äta lunchhö. Jag hade en bit kvar tills bussen gick så jag passade på att göra rent tränsen, annars blir det oftast bara inför tävling som de blir ordentligt putsade, men nu är det ju tvälingsuppehåll så man får försöka hålla efter så gått det går.


Silver för Hampus och mässing för Joker

Planen är nu att jag ska dit på söndag igen och rida i dagsljus, får se om det blir något i slutet av nästa vecka också, men jag är ärligt talat rätt så less på att rida i mörker och eftersom helgen var oplanerad ska jag passa på. Om jag lyckas ta mig dit blir det att rida båda hästarna och försöka lära känna Joker lite och se hur vi kommer överrens.


Mumma för hö!

Det Positiva: Komma ut
Det Negativa: Kallt

Fortare, fortare!

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Johan

Bra foto. Liknar det klassiska fotot på kärlekssvanar. Typ dom den här http://jagfinnerlogikiminidioti.blogg.se/images/2010/svanar_34207845_38135074_113814734.jpg

2011-01-07 @ 16:35:29
Postat av: Elinor

åh det låter så mysigt! trots massa bus-snö-väder :D saknar stallet lite faktiskt!



2011-01-08 @ 13:21:34
URL: http://ellenelinor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0