Hampushästen

Idag på min ledig dag sken solen och jag tog mig ut till stallet och njöt av det fina vädret. Eftersom hästarna var i akut behov av frisering började jag med Hampus innan ridturen så jag skulle hinna. Hampus är lite besvärlig att manklippa och jag blev rätt så irriterad innan det var klart. Dels har han en monsterman och sedan vägrar han att stå stilla utan ska flytta hit och dit, försöka nosa på mig, ruska på huvudet och så vidare. Tillslut blev vi allafall klara och kunde ge oss ut i solen.


Före och efterbilder på Hampus

Red lite på vallen, mest i skritt eftersom underlaget inte vad det bästa. Började tjuvstarta med igångsättningen på allvar nu. Red lite volter, halter och framdelsvändningar och tillslut gick det riktigt bra. Travade även lite i djupsnön på raksträckorna och i upp/nedförsbackarna på vallen. Han var riktigt duktig på slutet och började jobba mer med bakbenen, så vi avslutade med en kort galopp och så skrittade vi hem.

Tog in Joker efter det och kapade av hans man också. Han var duktigt och stod stilla, jag blev mest irriterad på saxen som låste sig och vägrade klippa så mycket som jag tyckte att den skulle. Hans man är betydligt lättare att klippa än Hampus så det gick ganska snabbt, inte tävlingssnyggt, men det fick duga så här i början, får försöka putsa så mycket som möjligt så det blir snyggare när man ska ut och visa upp sig.


Före- och efterbilder på Joker

Sedan var det dags att åka hem och resten av eftermiddagen försjönk jag i en bok, sedan har jag skuvat soffa och bord och imorgon är det jobb igen.

Efter önskemål från syster kommer här bilder på hästarna julklappar som jag gav dem i år.


Sitter på hästarnas boxdörrar

Det Positiva: Solen
Det Negativa: Irritation

I want to spend my life...

Over and Out


Kommentarer
Postat av: Johan

Di där hästarna klipper sig lätt oftare än jag

2011-01-04 @ 08:53:49
Postat av: Matilda

Klart, de har ju en privat frisör :D

2011-01-04 @ 11:56:28
URL: http://tildashav.blogg.se/
Postat av: syster

ja vilka finna skyltar och så blev hästarna också finna med friserade mannar:D:D

2011-01-04 @ 12:22:23
URL: http://fraidich.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0