I regn och rusk och morgonsol

Så lördagen blev inte riktigt som jag ville. Det regnade och blåste, vilket skjöt humöret lite i sank. Lyckades dock peppa till mig lite och började med Jokerfisen som jag ansåg behövde röra på sig. Jag skulle naturligtvis ta en väg vi inte ridit på länge och inte riktigt hittar stigarna till. Den ligger dessutom på andra sidan stora bilvägen, inte den bästa idéen jag fått får jag erkänna. Det gick väl ändå relativt bra på bortvägen, han stutsade inte allt för mycket. Sedan så hittade jag inte stigen jag tänkt fortsätta på så det blev till och vända. Då blev han arg, speciellt som vi fortsatte skritta (jag rider inte fortare mot bilvägen ifall något skulle gå fel), så började han backa och ha sig (nära en hagståltråd till råga på allt) så efter att ha gått några meter i allafall, hoppade jag av och ledde tills vi kom tillbaka över stora vägen. Sedan ändrade jag planen, satte upp igen och red en annan väg, säkrare och springvänlig, så han fick springa tillslut i allafall, då blev han nöjd och glad.Klockrena galoppfattningar tog han också, så allt slutade bra.

Maxim hästen väntade och ropade i hagen under tiden. Mörkret hade nästan fallit, så det fick bli longering idag. Och än en gång, jag tror han läser min blogg, för han vägrade lyssna på proo-ljud idag. I allafall när han satt fast i linan. Jag tror att han hade lite uppdämd energi på lager, så han fick springa på lite, första gången han galopperade på volt i båda varven! Han höll den inte så länge, men fattade i båda! Mot slutet blev det bättre med nedsaktningarna också. Vi lekte lite utan linan också, sprang tillsammans, tror han tyckte det var lite kul, lite små bockspring blev det i galoppen. Sedan blev det in och lite ompyssling innan middag och godnatt för den dagen.

Idag var vädret helt det motsatta, morgonstund har guld i mun heter det ju och stämmer allt som oftast. Att rida den första hästen i soluppgång är inte helt fel faktiskt. Först så fick dom hälften av frukosten inne i boxarna, under tiden passade jag på att bygga tre hinder, ett på vardera långsida och ett snett igenom. Hann fixa lite i stallet, byta vatten, borsta av hästarna och mocka åt Maxim medan han smälte maten lite. Sedan gav vi oss ut på ridbanan, hna var inte så jättepigg idag, men det blev lite bättre i allafall. Vi travhoppade mest det hinder som var ett kryss på långsidan och sedan testade vi också grinden som var snett igenom. Hade ofta lite dålig fart och eftersom jag är som det är när det gäller hoppning tror jag att jag bromsar omedvetet med sätet också, så det gick lite trögt och jag fick hoppa av några gånger och ställa upp grinden igen. Men tillslut så kom vi över utan att riva. Vi lyckades också ta krysset i galopp en och en halv gång så då fick det räcka, behöver verkligen träna på att hoppa och ha någon med mig som säger vad jag ska göra.

Maxim fick komma ut i hagen, där han la sig ner och rullade så jag plötsligt hade en svart häst istället för gul, och Joker gjordes i ordning. Joker har ju automatiskt lite mera fart i sig än Maxim, men när till och med Joker saktar av till skritt och stannar två meter efter att vi hoppat hindret så måste jag ju göra något fel. Så jag försökte tänka mer framåt och sedan ytterligare lite till, när jag tycker att det går i en svindlande hastighet så är det normaltempo, det är vad jag måste intala mig. Med Joker så hoppade jag lite fler hinder på rad och även planket på den andra långsidan fick vara med. Joker skötte sig mycket bra, medan jag fladdrade omkring uppepå ryggen, tappade stigbyglar, hängde i manen (mantag är något jag jobbar in så jag inte bromsar med händerna i allafall) och var allmänt osäker. För att inte göra det hela lättare så byggde jag om krysset till ett rättuppstående på en höjd som jag änsåg var på gränsen för hög och Joker mest tyckte började likna ett riktigt hinder. Även grinden fick sig en extra bom. Vi lyckades kravla oss över relativt smärtfritt när jag väl fick galopp, så blir det när man rider med handbromsen i, då ska Joker ta hand om Matilda och ta det lugnt och då kan man inte riktigt hoppa med flyt. Jag tror att för att öva upp självförtroende och framåttänkande som så väl behövs på Maxim, så är pass med Joker bra. Han hoppar alltid och river sällan oavsett hur dåligt jag rider, men flytet och känslan kommer först när man får med farten och jag får inte vara rädd för den. Så Joker får hjälpa mig och Maxim får hjälpa mig, snart är det väl för hårt att hoppa i paddocken, men något pass kanske vi kan klämma in innan vintern kommer. Sedan får vi ta nya tag i vår, kanske med hjälp av en instruktör.


Joker löshoppar 1,20

Kan tillägga att båda hästarna bara vickade med öronen åt den fladdrande presseningen, brukshästar for the win!

Det Positiva: Flyt
Det Negativa: Rädsla

Fly with the wind, trust your wings

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Syster Frida

jag tror inte du behöver vara rädd när jocker hoppar han flygger ju enligt bilden i alla fall.:):) får komma och stötta dig i vår, så ni kommer över.:) fast åh andra sidan ska jag inte säga så mycket tror jag för jag är likadan när det kommer till hoppningen men jag kan hjälpa dig lite endå, öfr jag vet ju hur det ska se ut nu efter ett år hos ett proffs p åframridningar runt om i europa.:):) så har jag ju sett en del.:)

ha det kanonbra så ses vi snart och var rädd om dig.:):)

2011-12-04 @ 11:55:44
URL: http://fraidich.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0