Dr Jekyll och Mr Hyde

Igår så var vädret lite småtråkigt, men jag kom i allafall ut till stallet när det fortfarande var ljust, skönt med lite sovmorgon.

Min lilla häst väntade på mig, verkade inte så jätteförtjust över att få komma ut, men följde snällt med (dock fick jag hämta honom, vanligtvis brukar han komma fram till grinden). Vi tog först och skrittade Hampusstigen som uppvärmning, vilket innebär att kliva över grenar, nedfallna träd och kryssa fram i granskog, det var också ganska blött, men det var inget som bekymmrade Maxim, han klampade på med spetsade öron. Pigg och glad, exakt hur pigg fick jag veta när vi skulle ta oss över till ängen med dammarna, där är det nämligen en antydan till dike, vi skrittade och då brukar han bara kliva, men idag satsade han och tog ett skutt över och försökte bränna iväg i trav. Men så kan vi ju inte ha det (matte är en glädjedödare och alldeles för rädd om han ben för att låta honom springa på gropig mark), så vi skrittade i överljudsfart istället. Väl på gräsvägen fick han i allafall trava, vilket han blev väldigt glad över, så glad att han gick över i galopp (matte fortsatte att vara en glädjedödare och ville trava, så trav fick det bli), vi lyckades hålla oss i trav, med lite skrittövergångar till slutet av gräsvägen och då vi vände blev det trav igen och sedan fick han äntligen galoppera. Uppe vid dammarna vände vi igen och galopperade en sträcka, red runt ett gärde med lite skritt och trav och sedan galopperade vi en sista gång upp till dammarna innan vi fortsatte hemåt, vi skuttade också den lilla slanan i skogshagen, bara för att, i trav blev det och bara i riktningen bort från stallet, annars så kanske det hade blivit lite väl glatt. Gott humör fick han mig på i allafall.

Mörkret föll dock snabbt, så för Joker (som jag misstänkte skulle vara läskigt pigg) blev det longering, som han skötte bra (och var inte alls så pigg som jag trodde). Lerig var han dock, på en sida, den andra var helt fri från lera. Borstade så gott jag kunde, men det var ganska blött så mycket blev kvar på kroppen, benen borstade jag av med vatten.


Mr Hyde och Dr Jekyll

Idag var det tidig morgon som gällde. Alltid svårt att komma upp, men man piggnar till när man möts av gnäggande hästar och en soluppgång som idag kändes ovanligt vacker. Hästarna fick frukosthö, jag fixade lite i stallet, vägde upp hö till ikväll och imorgon, plockade tallris till min kruka i vardagsrummet och putsade upp ett gammalt träns som jag tror ska få bli Jokers longeringsträns/körträns, mest för att jag vill ha ett tygellöst träns (eftrersom jag är lat) som man lätt kan promenera i eller sätta i ett delta och longera i, jag spanar runt efter ett till Maxim på blocket också, har även börjat spana runt efter en sadel, men det riktiga letandet får komma igång ordentligt i vår.

Maxim fick på sig selen och så tömkörde vi i vacker morgonsol på en lätt frusen ridbana. Tycker att det gick bra, var ju ett tag sedan (igen), men han lyssnade toppen på halterna och vi skrittade och travade även på volt, vilket gick bra när jag kom ihåg yttertygeln. Provade också att trava på rakt spår, men då ville han gärna gena i hörnen, vi fick till det hyffsat tillslut också. Innan vi gick in igen så övade vi på att flytta bakdelen och då korsa benen ordentligt som man ska göra i en framdelsvändning. Vänster sida gick som vanligt bra, men på höger blev han lite frustrerad, efter några försök så korsade han även där och fick en massa beröm och så slutade vi och gick ut i hagen istället.

Joker fick komma ut i skogen och tanken var att springa av sig lite, men fick ändra planen lite då Joker inte verkade så pigg idag. Kanske var det bara att han fått halva frukosten (resten får de ute innan jag åker) och han var lite hungrig eller så var han inte på humör helt enkelt. Om det nu var så att han var lite hungrig (han försöker äta av gräset utanför hagen så fort man ska ta in/ut), så hoppas jag att det snart blir bättre, planen är att trappa upp silaget lite, det ska ju förhoppningsvis hålla sig lite kallare också, så då behövs ju lite mer. Vi skrittade och travade en bit i allafall och på hemvägen gick det lite bättre, galopperade en snutt i båda galopperna (gjorde en helt otrolig fattning i vänster galopp!) och sedan fick de sitt älskade hö i hagen och jag mockade boxar, sopade och la in kvällsmaten.

I veckan kommer det att bli ganska lugnt, skrittpromenader och uteritter står på schemat.

Det Positiva: Morgonsol
Det Negativa: Snålblåst

Come fly away with me

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0