Ett lillfingers betydlese

Det är ingen bra idé att klippa sig i lillfingret med en industrisax när man egentligen ska klippa hästman. Det blöder en massa och man kan inte rida ordentligt med ett handikappat lillfinger. Men red gjorde jag ändå!

Började med Jokerhästen som fick gå på ridbana. Planen var ett ordentligt dressyrpass där vi skulle jobba på galoppfattningar och att jag skulle sitta ordentligt i traven. Började med att värma upp och jobba ordentligt i skritten och jobbade på att forma och böja och flytta lite. I LB:1 ingår mellanskritt och ökad skritt så jag försökte få till något sådant, det tog sig på slutet, men mer skrittarbete får det nog bli, om skritten är bra så får man så mycket mer på köpet.

Sedan gick vi över till lite värmning i trav också, volter och serpentiner, red delar av programmet och övade öven på att trava rätt upp utan att vingla omkring och sedan göra halt utan att stå snett eller vila på bakfötterna. Vi lyckades med bakfötterna och mindre vingligt blev det, men bakdelen sköt han ut till höger varje gång. Bara att träna vidare, kommer jag ner mer i sadeln så kanske det blir stadigare och mer rakt.

Och så var det ju galoppen kvar då och som vi fattade galopp idag. Fattningarna satt nästan klockrent varje gång! Sedan blev det lite hipp som happ med galoppen på volten, behöver nog ta ett renodlat galoppass och bara köra och känna och reglera hur han fungerar. Nu blev det lite rustningar, lite vingligt och lite volter som mer såg ut som päron, men ibland så blev det bra, måste bara lära mig att rida, fick till det i vissa stunder, men han behöver mycket support som jag inte riktigt har kommit på hur jag ska ge så ibland blev det lite för mycket av det ena eller andra.


Joker i solen

Slutligen skulle vi rida igenom programmet. Första gången glömde jag en serpentinbåge, men sedan så red jag rätt i allafall. Jag är nöjd med travdelen, han var stadig och serpentinerna blev relativt mjuka. Sedan så skulle det vara mellantrav också och det gick väl såsådär, satt ner gjorde jag och stutsade gjorde jag och spände mig och höll imot och då blir det ingen mellantrav så är det bara. Efter det så är det skritt, mellanskritt, snett igenom i ökad skritt och sedan mellanskritt igen. Efter halva snett igenom så blev det lite skillnad i steglängd kändes det som i allafall. Sedan var det dags för galopp på volt och sedan sentt igenom i mellangalopp, vi satsade på att hålla galoppen och det lyckades vi med i allafall. Mycket nöjd för att vara första gången!

Joker sprang nöjd och glad ut i hagen och rullade järnet medan sötnosen Hampus fick komma in och bli av med lite päls. Sedan gav vi oss iväg på mystur bara han och jag. Vi gick till andra sidan vägen och började med att trava ett par varv runt gärdet som finns där. Hampus klev försiktigt på med öronen framåt. Sedan gick vi på hoppstigen i skogen och skuttade nedfallna träd innan vi skrittade hem.


Sötöron <3

Han kändes så glad och positiv idag, hans små luddiga öron var riktade framåt hela tiden och han klev på över stock och sten. Det var länge sedan vi hade en mystur bara han och jag ute i skogen utan stress till buss att tänka på och utan att jag ställde några större krav på honom. Det är klart att jag älskar mysturer i skogen, men samtidigt är det inte det enda jag kan eller vill ha. Jag behöver rida ordentligt och utmana mig själv till att bli bättre och för att tycka att det är roligt. Hampus gör alltid sitt bästa när vi är på ridbanan och det är en utmaning att rida honom där, men han gör det för min skull, han gör det inte för att han tycker om att jobba på volter, utan han gör det för att jag ber honom. Och jag börjar undra hur mycket jag kan be om. Han är ändå 21 år nu, han förtjänar någon med mindre krav som han kan leva upp till och han förtjänar de mysturer vi tar. Vi har gjort en ordentlig resa under de här två åren, än finns det lite kvar att göra och uppnå, men innerst inne vet jag att det börjar bli dags att gå vidare, inte sluta, för mysturer på Hampus hoppas jag på att få ta i många år till, men med tävlingarna får vi se hur det blir efter hösten. Tanken på ett projekt, något eget, har växt sig starkare. När jag rider Joker och får till ögonblick av känsla, växer sig längtan starkare, en sån här vill jag också ha, som jag kan utveckas tillsammans med. Samtidigt vill jag ha någon som Hampus som gillar att mysa i skogen ibland och som blir glad när jag kommer för att hämta honom i hagen. Det är långt till nästa vår och jag har hela vintern på mig att leta, fundera och tänka över allt igen, men redan nu så drömmer jag.

Det Positiva: Rida!
Det Negativa: Skumpighet

Bästaste i hela världen

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Caroline

Inte för att jag vill ta tid från din kendo- och iaidoträning, men jag tycker det låter som att du vill ha en islandshäst. ;)

2011-04-28 @ 09:50:01
URL: http://www.kendoka.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0