Fjällföreberdelse: Torka mat

Torka, torka torka! Mat, mat, mat!

Eftersom vi ska fjällvandra och bära med oss packning fem dagar i rad vill vi (eller i allafall jag som började med planeringen) ha en så lätt packning som möjligt och dessutom är det lite häftigare att kunna det här med att torka mat. Lite mer friluftsmänniska helt enkelt. Så jag har torkat köttfärs som ska bli köttfärssås, bananer som ska användas som snacks och extra till frukostgröten. Desstuom Äpplen, Päron och annanas vars främsta upgift är att bli en fruktsoppa.

Receptet för Köttfärsen hittade jag på en sida Tilltops där några verkliga fjällmänniskor skriver ner tips på saker man ska tänka på.
Allt det andra som jag tyckte att jag behövde veta hittade jag på Friluftsfrämjandes hemsida där det fanns en fin artikel, med foton av Mulle :) HÄR kan man titta på det om man vill. Sedan googlade jag lite och kollade runt på diverse forum, bland annat Utsidan, en mycket bra sida där man kan hitta det mesta eller i allafall länkar till det mesta.

Sedan använde jag en ugnstermometer för att hålla koll på temperaturen, 50 grader skulle den var och ugnsluckan skulle hållas lite på glänt för att fukten ska försvinna. Tog lite tid att ställa in den så den höll rätt temperatur, men envis som man är...



Det Positiva: Håller länge
Det Negativa: Tar tid...

Mat i stora lass

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0