Finurlighet

Vi hade myskväll igår här hemma, katterna och jag alltså. Tog igen helgen då jag inte var hemma så mycket. Det gick rätt så bra måste jag säga. Fläcken och jag börjar så sakta komma överrens. Jag låg och läste bok på sängen och tog det lugnt och för första gången på länge hoppar hon upp och lägger sig i fotändan. Vi låg där ett tag och skötte oss själva och sedan tänkte jag att jag skulle ta mig lite närmare. Rörde lite på mig, hon kollade på mina ben, tittade sedan tillbaka på mig och blinkade. Var försiktig och sedan låg vi plötsligt ansikte mot ansikte, inte alls lång bort. Ögonen var lite större nu, så jag fortsatte läsa och stannade upp ibland för att blinka och prata med henne. Hon blinkade tillbaka och såg ut att trivas. Sedan rullade hon runt lite gran och såg busig ut. Luktade lite på mina fingrar när jag sträkte fram dem, men utan godis denna gång tyvärr.



Efter ett tag blev hon uttråkad och hoppade ner. Vi fortsatte kvällen med lite lekar, båda missarna och jag. Fläcken såg så fin och gosig ut, tror att hon distansgosade när hon låg på mattan och rullade och hade sig, så jag sträcker fram handen igen. En tass flyger fram och nu pryder ett rivsår min handrygg. Tror dock inte det var meningen, hon testade nog bra om jag också kunde leka. Tyvärr har hon rätt så långa klor även om de är indragna, omöjligt att klippa ju och hon verkar inte gilla klöspinnen något vidare. Så jag tror och hoppas på att hon försökte leka, hon varken kastade sig bakåt eller väste utan satt och tittade finurligt på mig.

Nostippen är allt som oftast framme, ligger och kikar någonstans ifrån oftast, gillar att ha tak över huvudet. Men ibland ligger hon kvar på sängen och spanar in mig och leka vill hon gärna göra när hon hör en vippa plinga, speciellt om Fläcken är där först och har allt det roliga för sig själv. Och större gottegris får man leta efter, åh hon vill så gärna ha godisen jag håller i handen, så rycker det lite i tassen och hinner man inte undan så flyger den ut för att fånga godiset. Lösningen jag ska testa är mjukost, måste slickas bort från fingret! Det är också specialgodiset de inte får så ofta och därmed extragott. Japp imorgon ska det handlas mjukost.

I övrigt har jag jobbat järnet, nåja, i allafall fått något gjort och sedan galopperat superhästen på vallen. Han försökte sticka med mig. Ja, okej han stack med mig, men inte speciellt långt och fick stopp på honom genom att dänga ner rumpan och luta mig bakåt. Första gången jag fått den känslan att jag verkligen satt stopp på en häst på det viset. Tänk om jag hade haft den skillen när jag red Sudden som mest. Hampus var fin idag, efter den lilla rusningen var han på tårna och ville springa mer, så vi travade volter med avsaktning till skritt. Sedan blev det galoppvolter, jag vill rida dressyrprogram snart, jag vill, jag vill! Han är så bra just nu, vill ta vara på det innan det försvinner.

För övrigt fick jag höra att jag skulle passa att doktorera för att jag är så tålmodig. Synd att jag inte är lika bra på att hitta på lösningar som att genomföra dem bara. Men det känns ju bra att människor tycker att man kan saker och är duktig.

Det Positiva: Galopphästen och sol
Det Negativa: Varför går inte allt som det ska bara...

So sweet as candy

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0