I badrummet...

... luktar det kendo igen!
 
Så idag var det dags att kliva in i dojon i Uppsala igen. En dojo som jag inte ser som min riktigt ännu, jag har varken tränat speciellt mycket eller regelbundet där ännu. Men ändå kändes det fint att gå in genom dörrarna och ta på sig gi och hakama för första gången på drygt sex veckor. Jag har känt mig ganska så bra de senaste veckorna och jag hade faktiskt med mig träningkläderna förra onsdagen, men efter jobbet då var jag otroligt trött så det blev att åka hemåt istället. Om det är något jag lärt mig är det att lyssna på kroppen och i dagsläget inte pressa den. Pratade lite med en av killarna i klubben som jag tror är läkare eller i allafall jobbar på sjukhus. Han sa att om jag kände något överhuvudtaget som kändes fel eller konstigt så skulle jag avbryta direkt.
 
Var redigt nervös när vi efter uppvärmningen tagit på oss men och skulle göra de första övningarna. Men till min lättnad och glädje kändes det helt okej. Jag fick några smällar också, men inget hugg som landade jätteilla och det kändes bra. Vi började med kote x3 men x3 och tsuki x3, tsuki är ju knepigt och läskigt på många vis och inget jag är van vid att träna och jag vågar inte riktigt ta i heller som jag inser att jag måste göra för att själva träffen blir bättre, men jag hoppas och tror att det är något som kommer återkomma regelbundet framöver så jag får chans att öva. Efter det kirikachi, fokus skulle, liksom i den tidigare övningen ligga på att högerfoten skulle börja leda attacken. Jag hade några jag var nöjd med och några där jag helt tappade rytm och känsla. Dessutom började jag bli trött på riktigt också, kondition vad är det? 
 
Sedan blev det ett gäng ji-geiko och ippon shobu på slutet. Jag kan väl inte säga att jag var på topp, mem hyffsat med efter uppehållet ändå. Och jäklar vad inspirerande det är att köra ibland. Jag får uppenbarelser ibland "aha, det är så här man ska göra" sedan kanske jag inte kan applicera dem själv, men insikten finns där. Så just nu finns det en längtan om att bli bättre på kendo igen, så som det ser ut kommer jag försöka träna på onsdagar och hålla i det i höst så får vi se hur det går. Söndagar kommer bli extra bonus om jag kan träna. Är ju mycket hästaktiviteter på helger och då gärna på söndagar. Och lördag morgon är inte riktigt realistiskt ur någon synvinkel.
 
Nu är kroppen och huvudet trött och vill sova, så ska göra dem till viljes.
 
Det Positiva: Att känna lukten av kendo igen.
Det Negativa: Dålig kondition
 
Jobba vidare och nå längre.

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0