En midsommar-resume

Det här med helgpendling eller veckopendling är nog inget för mig i det långa loppet, men visst har det sin charm. Eftermiddagståg med förväntansfulla resenärer på väg mot äventyr, trötta män i skjorta och slips som fortsätter knacka på sin laptop i tågvagnen. Söndagskvällståg, människor på väg tillbaka till sin vardag, cheeseburgare på centralen i stockholm, att vara någon som har vanan inne av att byta tåg. Men nu är det här avsnittet snart över och försöket att hitta något som blir det normala påbörjas. I en gul liten skolåda med granar runt knuten, hur länge just detta består återstår att se.
 
Midsommar blev på många vis annorlunda i år mot för föregående. Vi brukar "fira" med Johans pappa, äta gott och umgås. Detta år var han bortrest och vi mitt uppe i att ställa i ordning lägenheten för att fotas på måndagen. Så det mesta av midsommaraftonen ägnade vi åt att packa flyttlådor, sortera och framförallt slänga en mängd saker. Detta för att på lördagen packa in en del av det och köra till ett förråd vi hyrt. Kanske blev farten lite långsammare i packandet efter att vi ätit midsommarlunch på balkongen under eftermiddagen och druckigt ett par glas vin till. Jordgubbar blev det till efterrätt också. Ingen midsommar utan dem. Lördagen ägnades, förutom ayy fylla upp förråd till att börja städa och ställa i ordning och göra fint i lägenheten. Och visst blev det fint, när man ändrar om och tar bort vädligt mycket saker som mest ligger och är.
 
Söndagen blev det lite paus, en sväng till Johans pappa, där Johans bror och sambo också befann sig för en liten pratstund. Fortsätta till Söderköping och hälsa på Mia och Stolplyckans fjordhästar. Hälsa på föl och beundra hingst och lite allmänt fjordhästprat. Vidare till Ulla och Totte i för att klappa på Hampushästen och Jokerbuset, de mumsade mest gräs och ville kanppt hälsa. Snabbpuss av Joker och liten nosning av Hampus. Trevlig pratstund blev det innan vi åkte in till Söderköping igen, år creps vid kanalen och avslutade med ett besök på Smultronstället och en alldeles för stor glass. En sväng till Maximhästen avslutade helgen innan tåget gick norrut igen. För att lämna Johan med den städning som blev kvar.
 
Inga bilder denna gång heller tyvärr, de ligger så fint på kameran och väntar på att min egen dator ska bli frisk och internet installerat i stugen. Men snart så, snart. Till dess utnyttjar jag stadsbiblioteket så mycket jag hinner och kan.
 
Det Positiva: Att vara med dem man älskar
Det Negativa: Att vara isär
 
You give me what I need
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0