Sugo och Etsuko Cup 2014

Så kendoäventyr blev det helgen som var. En helg som såklart, som alla de andra resorna med LBK kommer stanna i minnet väldigt länge. Ännu sämre uppladdning än inför förra höstens SKO, hann bara träna på tisdagen i förra veckan, ett pass med kata och lite ji-geiko på slutet. Men trots detta är jag ganska så nöjd med min kendo. Fyra matcher blev det för egen del och i vart fall 3 eller 2,5 är jag nöjd med.
 
LBK är lite halvkänt för att köra lite fel och vara lite sena, men denna resa försökte vi i allafall motbevisa ett av dessa. Det blev traditionsenligt lite felkörningar, men inga grova, mest lite halvmissar och några u-svängar, har varit med om betydligt värre (minns min första SKO-resa och att köra i mörkret i Stockholm utan att ha en aning om var man var). Dock så var vi ganska bra på att vara i tid (till hallen i allafall).
 
Lördagen började med först juniorklassen som var över i ett nafs, därefter Kyu-klassen där vi hade två deltagare, en som aldrig tävlat förut och en som var med första gången på SKO. Tyvärr hamnade de i samma pool, vilket alltid är lite halvtråkigt, lite vitsen med att åka och tävla är ju att köra mot nya människor. I allafall gick den ena ut poolen och tog sig några matcher till i utslagningen (2 om jag minns rätt), jätte bra jobbat!
 
Fortsatte sedan med damklassen där jag var först ut, första matchen var mot en tjej som varit med i landslaget en del år och som är väldigt duktig, men jag lyckades köra ganska så bra och när tiden var slut så stod det 0-0 och matchen gick till förlängning, där tog hon sedan ett poäng. Nästa match var mot en annan tjej som varit med i landslaget nu senaste året. Där tog hon först en poäng på mig, men jag lyckades också ta en och det stod 1-1, tyvärr så tog hon sedan ett andra poäng och vann. Jag var nöjd med hur jag körde, men känner att det inte borde ha varit omöjligt, med lite bättre förberedelse så kanske, kanske, hon var i allafall kul att köra mot och på söndagen graderade hon sedan till ni-dan. I vilket fall betydde det att jag inte gick vidare i trädet. Lollo vann sin första match och blev även hon utslagen i sin andra.
 
Efter lunch var det dags för öppen klass. Min pool bestod av en tjej från Strockholm som visade sig köra ganska liknande kendo som mig och jag kom aldrig riktigt igång i den matchen, så den är jag missnöjd med, att jag inte tog mer intiativ och försökte skapa fler chanser. Slutade med 0-0. Den andra matchen i poolen var mot en kille, tror att han var från Stockholm också, men inte så bra koll på det. Mer nöjd, även om jag förlorade med 2-0, här försökte jag i allafall. Dock så gick jag inte vidare då han vann mot den andra tjejen med 1-0. Varken Lollo eller Lars gick vidare heller. Kalle gick ur poolen, men sedan tog det stopp även för honom. Så var tävlingsdagen över för oss och vi intog läktarplats istället och tittade på kendo, pratade kendo och andades kendo.
 
Kvällen avslutades med Sayonaraparty på en resturang i Malmö centrum, buffé är finfint det. Speciellt efterrättsbuffé! Passade på att bekanta mig lite mer med några från Uppsala också, vilket var trevligt, jag tror att det kommer att fungera bra det här, bara jag tar det lugnt och landar lite.
 
Söndagen var det lagtävling, lottade lag, jag var inte anmäld, men Lollo och Kalle skulle vara med. I lagtävlingen var det utslag direkt, Kalles lag tog sig inte vidare, men det gjorde Lollos. Och vidare och vidare och vidare. Hela vägen till final! Där mötte de ett väldigt duktigt lag som var för starka, men Lollo fick med sig en silvermedalj hem! Hur kul som helst.
 
Vi påbörjade sedan den långa resan hem, ganska så trötta och nöjda tror jag bestämt.
 
Det Positiva: Att andas kendo
Det Negativa: Otränad
 
Vemodighet

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0