Tuski

Ha, lyckades gå på ett tisdagspass! Inte ofta det händer, men kändes bra, ska även träna idag är tanken så två gånger denna vecka, inte illa alls.
 
Nyttigt att gå på grundpass med rustning också, lite då och då, på torsdagar blir det ju lite mer fart och fläkt. Så jag tror det var nyttigt, fokus låg lite på attacksteg också och det är ju alltid bra, även om jag blev lite uttråkad av alla stora tekniker, till min egen förvånging kan sägas. Det blir också lite jobbigare att köra mot mottagare som inte riktigt har koll, eller mer ett irritationsmoment. Grundträning är ju ett lugnare tempo och då är det svårt för mig som, bland annat, ska träna på snabbheten i mina hugg, att göra det mot en mottagare som inte riktigt är med. Nåja, det gick okej ändå och det blev ett pass där jag också försökte träna på att se på de andras tekniker, det är alltid lättare med människor som inte tränat så länge, att se vad de gör fel och hur man ska säga för att rätta till det. Det blir genast mycket svårare på en torsdagsträning där folk kan mer och därför gör fel som inte syns lika bra eller som är lika uppenbara. Man kan se att något är det som inte stämmer, men vad "något" är är så ofta höjt i dunkel.
 
Så jag var lite splittrad, men sedan fick vi öva tsuki på våra nygjorda tsuki-plattor och det var kul, även om avståndet i början kändes oändligt. Det kändes hyffsat i allafall, med tanke på att jag tror jag kan räkna på en hand hur många gånger jag kört tskui med attacksteg i mitt kendoliv. Nu ska det bli ändring på det dock, vi blev lite inspirerade på SKO så att säga.
 
Det Positiva: Nöta teknik
Det Negativa: Fel tempo
 
Look and learn

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0