Strömsholm över dagen

Idag blev det uppgång tidigt fast det var lördag. Dags att åka på hästtävling. Inte för att tävla själv utan istället skulle jag träffa syster som jobbar som groom åt en dressyrryttare. Det är tävlingar hela denna helg på Strömsholm så jag satte mig i bilen och efter en kort avstickare till stallet för att morgonfodra styrde jag kosan norrut. Tidplaneringen höll så kom fram bra och kunde vänta in mamma och pappa som också skulle dyka upp, vi möttes lite på halva vägen mellan Linköping och hemhemma kan man säga. Hann se ett par ekipage innan det var dags för dem vi väntat på, syster jobbar för Mads Hendeliowitz och i den första klassen så red han en häst som hette Jimmie Choo, jättesöt och det såg så lätt ut när de red programmet, förutom ett par missar i piruetterna så såg inte mitt ganska otränade öga några fel. Vi mötte upp Frida sedan när hon skirttade av hästen och hann byta några ord innan hon skulle iväg och byta häst till nästa klass.
 
På banan
Jimmie och syster
 
Mamma, pappa och jag hängde runt på tävlingsområdet, kollade lite ponnyhoppning och pratade en del. Hade det inte varit en sådan spontan resa som det nu var hade jag kanske förberett mig mer och läst mer om vilka ekipage som skulle starta i dressyren för nu missade jag flera som jag gärna hade sett. Nåja, det kommer förhoppningsvis fler chanser. Fick se Patrik Kittel, utan häst i och för sig, men ändå.
 
Efter någon timme var syster tillbaka med nästa häst och medans Mads värmde upp hästen (innan själva framridningen) så hann vi prata lite mer med syster vilket var kul. I första klassen med Jimmie blev han placerad femma och nu var det dags för nästa klass med Candyman. Vi kollade när han red fram och sedan när han red på banan, inte riktigt deras dag idag så han avbröt efter ett tag. Vi följde med syster bort med hästen till lilla lastbilen så vi han umgås lite mer. Gick lite på utställningsområdet och handlade inget! Heja mig! Stod och höll i lite ridbyxor, men hittade inga som jag riktigt fastnade för. Höll i skydd också, såklart, vet inte riktigt vart det här ska sluta. Åkte och åt mat uppe vid stallen där syster bodde och sa hejdå till henne efter att han hälsat på hästarna i stallet. Mycket fint stall kan tilläggas, jag är imponerad.
 
Bilfärd hem och så grillning på kvällen, rätt så lyckad dag måste jag säga ändå, förutom att Johan var på egna klätteräventyr och råkade ramla lite och stötte in foten i ett berg så den är lagom stukad...
 
Det Positiva: Solsken
Det Negativa: Olycksfåglar
 
Some day...

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0