Torsdagspass

Så, jag tränade faktiskt kendo förra veckan också. Träningslusten fanns inte riktigt där på torsdagen, men jag släpade mig iväg i allafall. Jag var inte sugen på kendon, men ville så gärna, så gärna träffa mina vänner. Det blev, som vanligt, inget jag ångrade efteråt.
 
Träningen var rätt så kul, vi hade Do-dag, med blandade resultat för egen del. För det mesta, som jag sagt flera gånger tidigare, gillar jag Do och jag är bra på det, men ibland har man dagar när tekniken inte alls stämmer. I torsdags var det för ovanlighetens skull lite blandat. I början gick det bra, vanligt attacker framåt och kontringar med nuki-Do fungerade finfint och vissa av mina nuki-tekniker var till och med snabba. Sedan gick vi över på kaichi, vilket jag aldrig riktigt förstått och alltid haft svårt för. Så även denna gång, men vi jobbade på det och mot slutet började det kännas som om jag nosade på någonting, men det kräver träning för att det ska bli bra även under ordnade former och det är lång väg till att sätta den under en ji-geiko.
 
Vi körde ji-geiko mot slutet också, tre stycken. Den mot Kalle är jag både nöjd och missnöjd med, missnöjd för att jag inte hade den koncentration och den vilja som jag vet krävs mot honom och jag lyckades inte attackera och skapa möjligheter på det sätt som jag vet att jag måste jobba på. Å andra sidan fick jag beröm över att jag håller mitten så bra och är lite svår att köra mot, men jag tror också att det gör att jag blir mer defensiv. Den ji-geikon jag körde efter var inte heller speciellt bra och den sista mot Lollo var heller inte mycket att hänga i julgranen. Jag skärpte inte till mig helt enkelt. Denna vecka väntar förmodligen en torsdagsträning och sedan ett läger på lördagen där jag ska försöka vara på topp. Veckan efter blir det förmodligen ett eller två pass och sedan så blir det ingen mer kendo på ett bra tag, men ibland blir man ju bara bättre av uppehåll också.
 
Det Positiva: Vänner
Det Negativa: Omotiverad
 
Together we are

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0