Basic Kendo

Jo, jag tränar faktiskt kendo fortfarande, förra veckan blev det ett torsdagspass med kirikachi som jag själv höll och veckan därinnan var det ett tisdagspass som jag var på.

Torsdagspasset hade jag tema kirikachi, det var den enda övningen vi gjorde i princip, lite kakarigeiko och ji-geiko på slutet. Oj vad vi högg kirikachi i alla dess former, eller inte riktigt alla, men några i allafall. Först vanliga med Men, varierade tempo, noggrann (långsam), vanligt tempo och så snabbt man kan. Men och utan att mottagaren höll upp shinai. Gjorde också några Do och Kote-kirikacher och så plötsligt gick tiden jättefort, så vi hann köra ett varv med korta ji-geikos också. Gav mig själv träningsvärk genom att hugga överstegshugg några gånger över salen efter passet.

Idag blev det återigen tisdagspass och så fick jag på köpet träffa Kalle och Anders också. Passet var trevligt, mycket grunder och introduktion till seme. Jag fokuserade mycket på mig själv, men kunde hjälpa till lite också när det behövdes. Tekniken satt väl rätt så bra och tyckte att träffarna var lite bättre än de brukar. Jag inbillar mig också att mitt attacksteg blir bättre när jag får göra seme först. Kanske för att jag har ovanan att ta ett fusksteg innan själva attacksteget, flytet finns liksom där, eller så inbillar jag mig att jag kommer närmre och därmed "vågar" på ett annat sätt än ute vid avstånd. I slutet så skulle vi köra lite kakarigeiko och en av gångerna körde jag mot Kalle, vi hann köra våra 2x5 omgångar innan de flesta andra börjat på sin andra, lite taggade kanske. Annars så bestod passet som sagt av olika sorters seme, först "bara" steg in och attack, Stora Men, Kote-Men och Do, sedan lite mer när man t.ex skulle göra seme mot Kote, mottagaren skyddar sig och öppnar därmed Men och man attackerar där istället.

Efteråt så blev det kendobastu för första gången på evigheter, bara jag, Kalle och Anders som var intresserade, men det räcker ju. Det pratades lite om planerna inför nästa termin och jag berättade att jag inte vill vara regelbunden sempai på nybörjarpassen längre utan fokusera den tid jag kan ta mig för kendo på fortsättarpass och SKO, förhoppningsvis ska graderingen gå vägen, men det kräver att jag verkligen tränar och när jag tränar ger mitt bästa. Anders hade också lite idéer om hur vi ska lägga upp nästa termin och det lät bra tyckte jag.

Nu på kvällen har vi veckohandlat. Vill man inte känna sig vuxen längre efter en lång dag så hjälper det att åka kundvagn på Maxis parkering, skrikandes "Wiiie" klockan tio en tisdagkväll. Imorgon blir det dyka in i jobb igen, ut och jogga Maxim och sedan ha planeringsdag med Lollo, även om det är långt kvar så närmar sig vårt stora äventyr, sakta men säkert, mer om det när jag får lite klarhet.

Det Positiva; Kendoträning
Det Negativa: Ond häl

As sweet as candy

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0