Do-Söndag

Ett söndagspass har vi ju att sammanfatta också. Passar på innan det blir flera pass att skriva om. Börjar med att det inte dyker upp någon instruktör, lite underligt, men efter lite ringande så verkar det som om ingen ville hålla i passet. Men Lollo var där så jag frågade om hon inte ville och då ställde hon upp, jag blev sempai. Blev lite Do-tema och det var bra tyckte jag och kul. Speciellt som det kändes en liten skillnad också.

Det knepiga med Do är att man gärna går för tidigt åt sidan och hugget blir lite mer av ett baseball-slag, vilket är helt fel. Hugget ska istället komma uppifrån, man ska hugga mot Men, mottagaren går upp och blockerar och istället går man ner och hugger Do, efter det då går man åt sidan (och skär upp magen så att tarmarna ramlar ut på mottagaren, splat). Vi hade några övningar när vi plockade isär rörelsen lite, försk skulle man till exempel bara göra attacksteg rakt fram och hugga Do, gå tillbaka till kamai och sedan göra om samma sak innan man tredje gången gjorde attacksteg och hugg och sedan gick förbi. Körde också mycket vanliga Do och sedan även kote-Do.

På slutet körde vi lite kakarigeiko och sedan en övning som var steget över med att man visste vem som var mottagare och mottagaren skulle öppna när den kände för det och på så omärkligt sätt som möjligt. Kom det inget hugg kunde man stänga igen.

Jag och Lollo hade promenad hem sedan eftersom mitt bakdäck var platt, men en trevlig pratstund blev det.

Det Positiva: Träning
Det Negativa: Hälsenor

When you feel it

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0