Tisdagskendo

Igår så var det dags för lite kendo igen. Nybörjarträningen och jag var sempai. De är väldigt många denna termin, vet inte riktigt hur det har gått till, någon speciell marknadsföring har vi inte gjort. Facinerande hur det skiftar termin efter termin. Förhoppningsvis får vi några som stannar kvar även efter denna, men det är ju svårt att veta så här i början.

Övade på att stå, gå framåt/bakåt, hugga Men och Kote och även lite början till kirikachi. Jag fick mest gå på sidan, nyttigt för mig och detta pass kändes det som om jag var lite till hjälp också. Jag såg saker och det kändes lättare att gå in och avbryta övningen och rätta till än vad det har gjort tidigare. Det mest ansträngande var nog att vara mottagare när Anders skulle visa en kirikachi som den ser ut på riktigt i normaltempo eller snäppet snabbare. Det kändes dock bra att vara i Dojon igen. Har börjat fundera på hur jag ska lägga upp det torsdagspass jag ska hålla om ett par veckor. Det är ju ett rustningspass, men jag funderar på om jag ska fokusera på grund i rustning eller ett ”köra-så-mycket-man-orkar”-pass, med risk att det blir jag själv som bryter. Funderar också lite löst på intervaller, det bör ju vara effektivt. Har dock bestämt mig för att inte introducera övningar eller tekniker som inte alla på passet har gjort förut eftersom jag inte är bekväm med att förklara så mycket ännu.

 

Idag var det tänkt att bli kyudo, men icke, får man jobba över en timme och kommer ut till stallet en halvtimme innan man måste åka så blir det till att skippa träningen och hästa sig ordentligt igen. Prioriteringen är Johan, Jobb, Maxim, Kendo och sedan övrig träning. Lite tråkigt, men det är livet jag väljer att leva.

 

Det Positiva: Kendodoft

Det Negativa: Ansträngd muskel

 

You make me smile

 

Over and Out


Kommentarer
Postat av: Johanna

Låter som en sund prioriteringsordning =)

2012-02-09 @ 17:01:15
URL: http://sehvrin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0