Back to Kendo

Det blev en liten kendopaus. Välbehövlig sådan, men jag är inte helt tillbaka där jag vill vara så något Malmö och Sugo Cup blir det inte i år. Jag vill känna glädje först och som sagt, riktigt där är jag inte ännu.

Men, det blev en träning i söndags och en idag, vilket är tätare än vad jag tränat på hela våren känns det som.

I söndags var det mixpass, men inga nybörjare som dök upp så plötsligt stod vi där med ett fortsättarpass som Kalle skulle improvicera fram. Det gjorde han rätt så bra måste jag säga. Teknikmässigt hade jag koll på grejerna kändes det som. Hade ordentlig uppvärmning och sedan lite grundhugg. Gjorde sedan, Kote-Men-hiki-Men och sedan nuki-Do, fart och fläkt med andra ord och fick till det bra ibland. Körde också lite de-kote som var knepigt, men någon träff kändes okej. Sedan gick vi över till att köra matchträning med Kalle som enväldig domare.

Om jag minns rätt så blev det fyra matcher för mig, en mot alla och så en extra mot en av de andra som var med. Och det är klart att jag kände lite press och prestationsvilja, eftersom jag tränat lite mer än de andra och har lite högre grad så blir det lite så automatiskt. Jag brukar inte prestewra så bra under press, i allafall inte i kendon, det brukar låsa sig och bara bli dåligt. Men, det gick faktiskt vägen i alla matcher och jag kände mig rätt så bra och framförallt att min zanchin kanske var snäppet bättre än vad den brukar vara.

Kalle sa efteråt att det syntes att jag hade kontroll och att jag såg ut att veta vad jag gjorde och styrde motståndaren lite. Inget man kan göra mot personer som är högre graderade än en själv, men det är ju bra att börja någonstans, dessutom kändes det som om jag kommit en bit på väg med mitt långtgående mål om att ta mer intiativ utan att tänka och låsa in mig i situationer. En sak som jag ska tänka lite på i fortsättningen teknikmässigt är min häl som gärna blir lite hög och då blir attackstegen inte riktigt bra. Jag måste också börja tro lite mer på mig själv, okej, mycket mer. Jag kan, jag vill, jag vågar.

Upplyftande pass var det, vilket fick mig att vackla, men efter att noga ha tänkt igenom vad jag verkligen vill, så blir det som sagt inget Malmö i år.

Idag var det i allafall nybörjarpass med nybörjare. Det fick ha Men på sig för första gången! Så vi hade först lång uppvärmning med diverse skumma övningar och sedan ägnade vi en del tid för att sätta på Men och sedan så körde vi lite Stora Men, Kote-Men och kirikachi, måste tänka på att inte luta mig framåt. Sedan fick de också testa kakarigeiko för första gången, kul att de börjar komma någon vart.

Det Positiva: Lust
Det Negativa: Ork

I can do this

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0