First time

Det här med nattjobb gör inte underverk för mitt bloggskrivande, tänkte i allafall ta ikapp lite och slänga in ett inlägg om tisdagens träning, vilket blir den enda träningen på hemmaplan denna vecka, istället för iaido blev det umgås med Johan innan jobbet och sedan sticker jag ju till Uppsala och kör kendo hela helgen, hoppas på att Lollo gick på passet i torsdags så kan hon berätta vad som hände, kanske kan vi slänga in lite iaidoträning i Uppsala också, eftersom jag förmodligen inte kommer att vara speciellt trött på fredagkvällen när vi kommer fram... 

Åter till passet, mina ben var inte så glada, men inte så sura som förra veckan träning, så jag körde på. Gick igenom alla hugg som vi tränat på, Stora Men, Kote och Do, alla tre nybörjare var där och så var det jag, Lollo, Stina och James utöver Anders. Vid uppvärmningen övade vi också på kiai. Sedan så introducerades kakarigeiko, första övningen skulle man stå och känna i kamai och den som var mottagare öppnade Men, efter nästa rotation lades Kote på och slutligen Do på, sedan körde vi kakarigeiko när mottagaren står stilla i mitten och vänder sig om beredd med en öppning och så ska man helst komma på ett lagom avstånd så att man kan hugga ordentligt. 
På slutet fick de för första gången testa på ji-geiko, vid övningarna på slutet med kakarigeiko och ji-geiko roterade bara vi fyra fortsättare så att de alltid hade någon av oss som mottagare. Det var kul! Framförallt tror jag att de allesammans tyckte det var kul och kanske var kendo lite roligare efter detta pass än innan. Hoppas på det i allafall. Det är ju nu det börjar på riktigt!

Det Positiva: Ji-geiko
Det Negativa: Benhinnor

You always remember...

Over and Out 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0