Balans

Något som jag har funderat mycket på den senaste tiden är balans. Hur skapar man en bra balans i sitt liv? Jag har insett att mitt liv är ganska oblananserat för tillfället och har också insett att det mår jag dåligt av. När jag mår dåligt går det ut över mina prestationer. Jag fortsätter att försöka och försöka för jag vill ju så mycket, men när det inte blir bra och när känslan bara är dålig så tappar jag sugen. När jag då fortsätter att till exempel träna fast jag egentligen inte har lust, blir nedslagen av hur dåligt det känns, så är det inte längre roligt. Jag har så många inbillade måsten som jag borde lära mig att arbeta bort. 

Jag kan skylla det hela på att jag jobbar natt, men det är inte hela sanningen, "problemet" har funnits där sedan innan, men nu visade det sig med skrämmande klarhet när jag gick över till natt. Just nu är jag inte speciellt lycklig och för att ha möjlighet att bli det tror jag att jag måste försöka omprioritera lite. Det jag mest tänker på är kendon, just nu älskar jag inte kendo så som jag vill, det är inte kul, eller det är klart att jag gillar att slå folk i huvudet, det är inte det som är problemet, men min egen kendo känns inte kul, jag har ingen lust helt enkelt, just nu känns jag färdigkendoad. Därför har jag valt att inte träna något på det läger som var i helgen i samband med tävlingen. En del av mig grämer mig eftersom jag har hört hur bra instruktören är, men en annan del tyckte att det var hur skönt som helst att plötsligt ha en ledig eftermiddag i soffan. Och den delen av mig var väldigt pigg när jag träffade Johan och umgicks.

Denna vecka blir det inte så mycket mer träning, så jag hoppas att lusten kommer tillbaka snart om jag får vila lite. Sedan ska jag börja räkna ner dagar och veckor tills det här konstanta nattjobbandet är över och jag kan gå tillbaka, i allafall delvis, till mina normala rutiner. Sedan ska jag försöka fortsätta träna i ett lite lugnare tempo och försöka få tillbaka känslan om att jag faktiskt har en liten aning om vad jag håller på med. 

Jag fick ett ögonblick på tisdagens träning i allafall, nu ska jag bara jobba på att det ögonblicket ska räcka för att det ska vara kul och inte överskuggas av alla de tusen ögonblick som inte var det. Ibland kanske jag är onödigt negativ också. 

Det Positiva: Ögonblick
Det Negativa: Övermättad

Take a breath and relax, this is not the end of the world. 

Over and Out 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Det är inte fel att ta en paus från träningen ibland. Nu är det ju snart sommarträning också och då är det mycket enklare att pausa. Vi kommer givetvis sakna dig på träningarna, men om vi åtminstone får se dig ibland ska vi nog överleva ;)

2011-05-25 @ 18:43:43
URL: http://sehvrin.blogspot.com
Postat av: Caroline

Johanna och jag pratade lite om just det här (fast inte om dig) på Taikai. Vi har båda varit med om det, och jag skulle gissa att det händer de flesta någon gång. Budo är ju något som man i bästa fall fortsätter med hela livet, och då får man vara beredd på lite svackor. Vi var i alla fall båda rörande överens om att när träningen slutar kännas rolig måste man ge sig själv lite andrum. Det blir som någon slags utbrändhet light och det kan ta ett tag att återhämta sig från. Ta saker och ting i din egen takt, hitta instruktörer/träningskompisar/teknikar/whatever som inspirerar dig och får dig att tycka att det är roligt igen och försök undvika att tvinga dig själv till att träna när du inte vill. Lusten kommer tillbaks till slut om du tar hand om dig själv och inte släpper träningen helt.

2011-05-25 @ 18:45:19
URL: http://www.kendoka.se
Postat av: Syster Elinor

åh, vilka kloka träningsvänner du har! (läste kommentarerna ovan)

De har så rätt! Jag skickar härmed lite positiv energi som inte ska spenderas på träning utan på att ta hand om dig själv :)

saknar dig bästa storsyrran! <3

KRAM! <3

2011-05-25 @ 21:02:23
URL: http://ellenelinor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0