KulKendo

Så sprack det igen, veckans träningsschema. Ännu en gång har jag tränat mer än planen var i början av veckan.

Började med den planerade Iaidon. Vi körde lite grunder, bland annat gick vi igenom noto, hur man hälstrar svärdet. När man ska föra in svärdet i skidan ska man den första tredjedelen av svärdet föra in med eggen åt sidan, den andra tredjedelen ska man rotera svärdet så att eggen hamnar uppåt och den sista tredjedelen fortsätter man hela vägen med eggen uppåt. Sedan fick vi köra den första katan om och om igen. Fick lite tips på hur jag skulle föra svärdet över huvudet när jag ska hugga. Sedan ska blicken också vara där den inbillade motståndaren är. Inte hela tiden rätt fram. Sedan gick vi också noggrant igenom på- och avhälsning. Det var mycket att tänka på, många små detaljer, man nu kan jag det nästan, tur att man får öva på det varje gång. I slutet fick vi göra några mystiska parövningar också.

Direkt efter blev det kendo också, jag kan komma med alla möjliga "ursäkter" till att jag stannade. Stina var där och hon har varit borta flera veckor, Lollo kom också och jag ville slå på någon. Men det var nog helt enkelt så att jag ville och det kändes roligt och det har jag längtat efter så länge. Dessutom är det så bra med iaidon som fokuserar mig, jag blir ju trött av den också, men den tar ju inte så mycket kondition och det är mest det jag saknar. Musklerna kan jag tvinga att hänga med, men om jag blir helt slut och inte kan andas så är det ju inte så bra.

Vi var delade upp oss i tre tregrupper och körde i dessa alla övningar vi skulle göra. Först lite stora Men, jag försökte slänga fram shinaien och få till "kadouch". Sedan fortsatte vi med kote-Men, kirikachi och kakarigeiko. Det blir lite som intervallträningen när man hela tiden roterar. Det kändes bra, jag försökte göra mitt bästa hela tiden och var fokuserad. Sedan körde vi ji-geiko (efte den skulle vi köra fem snabba kakarigeiko innan avhälsning). Min första var mot Lollo, längesedan vi körde så bra mot varandra tror jag. Jag kände mig väldigt fokuserad och pigg. Nästa var mot Anders, den kändes också bättre än vad det brukar, jagblev inte så förvirrad som jag brukar tror jag. Sedan mot Stina som också kändes helt okej, efter det mot Jimmy, lite stillastående kanske, men den kändes ändå bra. Efter efterlängtad vattenpaus mot Johanna, jag sprang in i hennes shinai några gånger. Nästa blev mot James där jag nästan blev nockad, men det kändes rätt så bra ändå. Naturligtvis va Andreas nästa och han brukar var lite att han springer över en, men inte så mycket idag tyckte jag. Lyckades, nästan, nästan hugga en Men, träffade inte riktigt bra, men nästan. Till min stora förvånging högg jag också en nuki-Do, då blev jag nöjd eftersom jag faktiskt fösökte variera mig. Jag åkte in i väggen en gång också, men inte så hårt. Sista blev mot Erik, det gick ganska bra också, så jag är nöjd med mitt kendopass. Får akta mig med min kamai bara, tydligen så öppnar jag kote ganska tydligt och det ska vi arbeta bort.

Nu är det långt över sängdags, imorgon är det äntligen fredag!

Det Positiva: Kul träning
Det Negativa: Rädd för överansträngning.

Fly me to the moon.

Over and Out


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0